Planlı elektrik kesintileri, dağıtım şirketleri tarafından şebeke bakımı, onarımı veya altyapı iyileştirme çalışmaları amacıyla önceden duyurularak gerçekleştirilen geçici kesintilerdir. Bu çalışmalar, daha sağlıklı ve kesintisiz enerji temini için elektrik şebekesinin iyileştirilmesi ve yenilenmesi amacıyla yapılmaktadır. Yetkililer, kesinti sırasında yaşanabilecek olası voltaj dalgalanmalarına karşı elektronik cihazların prizden çekilmesini tavsiye ediyor. Ayrıca, kesinti öncesinde telefon ve taşınabilir şarj cihazları gibi aletlerin şarj edilmesi, iletişimin aksamamasına yardımcı olacaktır.
ORTAHİSAR'DA YATIRIM ÇALIŞMASI KAYNAKLI KESİNTİ
Trabzon'un merkez ilçesi Ortahisar'da "Yatırım Çalışması" nedeniyle kapsamlı bir elektrik kesintisi yaşanacak. Sabah saat 09:00'da başlayacak olan kesintinin akşam 16:00'a kadar sürmesi bekleniyor. Bu yedi saatlik kesintiden etkilenecek mahalleler ise Bahçecik Mahallesi, 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi ve 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi olarak açıklandı. Bölge sakinlerinin ve esnafın bu duruma karşı tedbirli olmaları önem arz etmektedir.
YOMRA'DA BAKIM ÇALIŞMASI
Yomra ilçesinde ise "İşletme Bakım Çalışması" gerekçesiyle elektrik kesintisi uygulanacak. Saat 09:00'da başlayıp 15:00'te sona erecek olan altı saatlik kesinti, Kaşüstü ve Çınarlı mahallelerini etkileyecek. Yomra'daki vatandaşların da kesinti saatleri arasında hazırlıklı olmaları gerekiyor.
OF İLÇESİNDE KAPSAMLI KESİNTİ
Of ilçesi, 3 Mart Salı günü en fazla mahalleyi etkileyecek kesintilerden birini yaşayacak. "İşletme Bakım Çalışması" kapsamında saat 09:00 ile 15:00 arasında altı saat süreyle elektrik verilemeyecek mahalleler şunlardır: Yukarı Kışlacık, Serince, Yemişalan, Karabudak, Kavakpınar, Çukurova, Aşağıkışlacık ve Ağaçbaşı.
AKÇAABAT'TA 7 SAATLİK KESİNTİ
Akçaabat ilçesinde de "İşletme Bakım Çalışması" nedeniyle uzun süreli bir kesinti planlanıyor. Saat 09:00'da başlayacak ve 16:00'da sona erecek olan yedi saatlik kesintiden Karpınar, Eskiköy ve Akçakale mahalleleri etkilenecek.
Vatandaşların, çalışmaların belirtilen saatten önce bitmesi halinde enerji verilebileceğini göz önünde bulundurmaları ve jeneratör kullanacak abonelerin güvenlik açısından şebeke ayırıcısını açmaları gerektiğini unutmamaları önemlidir. Kesintilerle ilgili daha detaylı bilgi almak veya arıza bildiriminde bulunmak için 186 numaralı elektrik arıza hattı aranabilir.




