Türkiye'de nüfusa oranla en fazla kadın ve erkek ressamın yetiştiği il olarak bilinen Trabzon'da; kara kalem, pastel, sulu boya ve yağlı boya resim sergilerinin açılışları devam ediyor.

Trabzon'un Cumhuriyet Mahallesi'nde, Sanat Evi'ndeki Salon Garaj'da açılan sergide, Canan Esercan'ın yanı sıra öğrencileri Ayşe Akçay, Arzu Hacıahmetoğlu, Birgül Önder, Cavidan Yılmaz, Nurşen Cira, Meltem Bilen ve Zişan Yolcu'nun da eserleri yer alıyor.

Ortahisar Belediyesi, 19 Mayıs için Fener Alayı Düzenledi Ortahisar Belediyesi, 19 Mayıs için Fener Alayı Düzenledi

Açılışı, kalabalık bir davetli topluluğu eşliğinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından yapılan sergide toplam 50 eser bulunuyor.

2015-2024 yılları arasında yapılan bu yağlı boya resimler, sergide 3 ile 20 bin lira arasında alıcı bulurken, çoğunlukla kadın temalı olan "Çellist Kadın", "Kadın Balerin" ve "Kemancı Kadın" adlı resimler dikkat çekiyor.

Son olarak 7-11 Mayıs tarihleri arasında sergilenmek üzere açılan "Renklerin Dansı" adlı resim sergisini, ilk dört günde yaklaşık 650 kişi ziyaret etti.

Sergide ayrı bir özelliğe sahip olan eser ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tablosuydu.

Bu arada, "Renklerin Dansı Atölyesi"ne ait sergiyi gezenler tarafından oldukça beğenilen ve ziyaretleri devam eden kadın eli değmiş bu yağlı boya resim sergisinin yarın akşam sona ereceği belirtildi.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak