Trabzon'da Dikkat Çeken Ziyaret! Üç İsim Bir Araya Geldi

Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve TTSO Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk, TTSO Meclis Üyesi ve Karadeniz Kereste sahibi Serkan Çakmak ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Trabzon’un gündemi, şehrin gelişimi ve iş dünyası ile yerel yönetimler arasındaki iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Genç, nazik ziyaretlerinden dolayı Aktürk ve Çakmak’a teşekkür etti.

ALTIN TAKA ONUR ÖDÜLÜ TÜRKAN ŞORAY'A VERİLECEK

Bu yıl ikincisi düzenlenecek Trabzon Altın Taka Film Festivali’nin Onur Ödülü, Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’a verilecek. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in Onursal Başkanlığında düzenlenecek 2. Trabzon Altın Taka Film Festivali, 15-20 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Trabzon Valiliği’nin katkılarıyla hayata geçirilecek festivalin merakla beklenen Onur Ödülü’nün bu yılki sahibi Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray oldu. Festivalin ödül gecesinde Trabzonlu sinemaseverlerle bir araya gelecek olan Türkan Şoray, "Karadeniz'imizin güzel insanlarıyla uzun bir aradan sonra buluşacak olmanın heyecanını yaşıyorum" ifadelerini kullandı. Usta sanatçı, Onur Ödülü'nün takdim edileceği törenin yanı sıra festival kapsamında düzenlenecek özel bir etkinlikte de sevenleriyle buluşacak.

ERBAŞARAN’DAN BAŞARAN’A ZİYARET

Akçaabatlılar Yardım ve Dayanışma Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran ve yönetim kurulu üyeleri, Öz Sağlık-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Abdüsselam Başaran’ı ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, dayanışma, sosyal sorumluluk ve sivil toplum kuruluşlarının toplum hayatındaki önemi üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Vakıf Başkanı Yaşar Erbaşaran, vakıf olarak dayanışma ve yardımlaşma anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, kurumlar ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iletişimin güçlenmesinin önemine dikkat çekti. Öz Sağlık-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Abdüsselam Başaran da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yaşar Erbaşaran ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

UMRE YOLCULARIYLA BULUŞTU

Trabzon İl Müftülüğü tarafından, kutsal topraklara giderek umre ibadetini yerine getirmeye hazırlanan vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve irşat semineri düzenlendi. İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek'in sunumuyla gerçekleştirilen seminerde, umre ibadetinin manevi derinliği, kulluk bilincine katkısı ve kutsal topraklarda dikkat edilmesi gereken hususlar ele alındı.

Ahmet Metin Genç'ten 29 Ekim Mesajı! Trabzon'un Geleceğine Dikkat Çekti
Ahmet Metin Genç'ten 29 Ekim Mesajı! Trabzon'un Geleceğine Dikkat Çekti
İçeriği Görüntüle

Umrenin yalnızca kutsal mekânları ziyaret etmekten ibaret olmadığını, aynı zamanda gönüllerin arınmasına, manevi değerlerin güçlenmesine ve hayatın yeniden muhasebe edilmesine vesile olan önemli bir ibadet olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Çiçek, bu müstesna yolculuğun bilinçli ve ihlaslı bir şekilde değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

BATMAZ’DAN SABAH SOHBETİ

Yeni Parti Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Kutlugün Mahallesi Hacımehmet mevkiinde vatandaşlarla bir araya geldi. Sabahın bereketini komşularıyla paylaşan Batmaz, vatandaşlarla çay eşliğinde sohbet ederek talep ve beklentilerini dinledi. Mahalle sakinleriyle samimi bir ortamda buluşmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Batmaz, vatandaşlarla iç içe olmaya, onların sesine kulak vermeye ve gönül bağlarını güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

KARA MİLLİ EĞİTİM’DE

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara, Ortahisar İlçe Millî Eğitim Müdürü Cemil Karakaş’ı ziyaret etti. Ziyarette, TESOB ile Ortahisar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü arasında başta eğitim olmak üzere çeşitli alanlarda yürütülen iş birlikleri değerlendirildi.

TESOB Başkanı Metin Kara, iki kurum arasında gerçekleştirilen ortak çalışmaların önemine dikkat çekerek önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar hakkında İlçe Millî Eğitim Müdürü Karakaş ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette TESOB Genel Sekreteri Ömer Kayıkçıoğlu da hazır bulundu.

ÇELEBİ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Ufuk Bulut ve yönetim kurulu üyeleri, Beylikdüzü OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Keleşoğlu, DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender, KTÜ İktisadi İşletme Müdürü İsmail Nebioğlu ve beraberindekiler ile iş insanı Muzaffer Aslan, Çelebi ve yönetimini ziyaret ederek yeni görevlerinde başarılar diledi. Ziyaretlerde Trabzon’un ticari, ekonomik ve kurumsal gelişimi üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Kaynak: TAKA GAZETESİ