Trabzon’da önemli bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi. Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği’nin (LEGDER) İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne sunduğu “Engelsiz Annelerimiz İstihdamla Buluşuyor” projesi kabul edilerek uygulamaya geçti. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım tarafından da imzalanan proje, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşlığıyla yürütülecek.
Projenin Amacı
LEGDER Yönetim Kurulu Başkanı Melek Çakır, projenin özellikle evde çocukları okula ve kurslara gittikten sonra boş kalan annelere yönelik olduğunu belirtti. Çakır, “Amacımız, annelerimizi Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ayasofya El Sanatları Merkezimizde meslek eğitim kurslarıyla üretime katmak, ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak. Böylece el becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına yardımcı olmak istiyoruz” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden Destek
Projenin en önemli paydaşlarından biri Trabzon Büyükşehir Belediyesi oldu. Belediye, Ayasofya El Sanatları Merkezi’nde açılacak kurslarla annelerin mesleki becerilerini geliştirmelerine destek verecek. Böylece hem üretim hem de satış imkânı sunularak kadınların iş hayatına katılımı artırılacak.
İçişleri Bakanlığı’nın Katkısı
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje, Trabzon’da kadın istihdamına yönelik örnek çalışmalar arasında gösteriliyor. Yetkililer, projenin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sosyal açıdan da önemli kazanımlar sağlayacağını belirtiyor.
Toplumsal Katkı ve Beklentiler
LEGDER’in yürüttüğü bu proje ile Trabzon’da kadınların ev ekonomisine katkısı artarken, annelerin sosyal hayata daha aktif katılımı da sağlanacak. Projenin ilerleyen dönemde başka illere de örnek olması bekleniyor.
Trabzon’da büyük ilgi gören bu proje hakkında sen ne düşünüyorsun? Yorumlarını bizimle paylaşabilirsin...