Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzon’da, ‘Özgür Filistin’ için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Filistin Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen, yürüyüşte binler Ortahisar Belediyesi önünden Kent Meydanına yürüdü. Yürüyüşe Bakan Tunç’un yanı sıra Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ile binilerce vatandaş katılarak, Trabzon’dan ses verdiler.

Yürüyüşte kalabalık hep bir ağızdan, ‘Siyonist devlet yıkılacak elbet, Katil İsrail Filistin'den defol, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Korkma üzülme Rabbimiz bizimle. İnsanlık onuru Siyonizm’i yenecek, Trabzon Filistin omuz omuza, direne direne kazanacağız’ sloganları attı. 

SESSİZ KALDILAR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Büyük bir kalabalıkla yürüdük. 7 Ekim’den itibaren Filistin’de insanlık suçu işleniyor. Soykırım yapılıyor. Bebekler, çocuklar katlediliyor. 20 binin üzerinde Filistinli şehit edildi. Çocuklar şehit edilirken uluslararası sözleşmelere imza attığını iddia eden devletler sessiz kalmaya devam ediyor. Türkiye olarak en başından itibaren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çocuk katliamının durması ve akan kanın bitmesi için mücadelemizi sürdürdük, sürdürmeye devam ediyoruz. BM güvenlik konseyinin huzuruna getirilen ateşkeş önerileri sadece ABD’nin ‘Hayır’ oyu ile savaşa devam ediliyor. Haksız, hukuksuz, hukuka aykırı kararların alındığı dünya düzeninin değişmesini Türkiye olarak seslendirmeye devam edeceğiz. Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Terörün kökünü kazıyıncaya kadar bu mücadelede durmak yok” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYIZ

Hak-İş Konfederasyonu Trabzon İl Başkanı Engin Erbaşaran, şu şekilde devam etti: “Filistin’de soykırım yapılıyor. Gazze’de dehşet verici insanlık suçu işleniyor. Mazlum Filistin halkı 83 gündür, aç, susuz, ölüme mahkum ediliyor. Mazlum ve sahipsiz bir halka asla sessiz kalıp, göz yumamayız. Tepkisiz duramayız. Şehitlerimizin inancını, ülküsünü unutamayız. Zalimlerin karşısında, mazlumların yanında durmak için yürüyoruz. Terörü lanet edip, şehitlerimizin anısını yaşatmak için meydanlardayız.”

ÇOCUKLAR ÇIĞLIK ATIYOR

Mitinge katılan Gazzeli Muhammed, “Şehitler, şehadete yükseldi. Filistin şehitleri, Mehmetçik şehitleri şehadet şerbetini içti. Filistinlilerin sesi oldunuz. 83 gündür savaş devam ediyor. Tüm dünya sessiz kaldı. Çocuklar bombalanıyor. Çocuklar, ‘Anne ben ölecek miyim? Babam neredesin?’ diye çığlık atıyor. Her şeye rağmen oradaki insanlar şehadetle müjdeleniyor” ifadelerine yer verdi. 

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, selamlama konuşması yaptı. Mustafa, “Sizin yüzünüzdeki öfke ve gözelerinizdeki hüzün bizim için çok kıymetli. Bizim yanımızda olduğunuz için söyleyecek söz bulamıyorum. Filistin’den, Gazze’den size selam olsun. Yakın zamanda Kudüs’te birlikte namaz kılacağız inşallah” dedi.

TRABZON GEREĞİNİ YAPACAKTIR

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, “ABD’nin piyonu, maşası, aparatı olan PKK evlatlarımıza saldırdı. Onlara karşı tepkimizi en şiddetli şekilde ortaya koyduk. Kandilin çocukları meclisten Trabzon’a laf attı. Onlara haddini bildireceğiz. Kandil’in çocukları siz bizi tanımıyorsunuz. Size kendimizi 15 yaşındaki Eren Bülbül’le tanıttık. Tanımıyorsanız nice Eren’ler geliyor. Gereğini size yapacaktır. Trabzon’u Tekirdağ’ı küçümsemeyin. Trabzon size gereğini yapacaktır” ifadelerine yer verdi. 

SUSMAYACAĞIZ

Arslan, şöyle devam etti: “Filistin için, şehitlerimiz için, insanlık için buradayız. Filistin kendi topraklarında mülteci durumuna düşürülmüş, her türlü hakları ellerinden alınmıştır. BM, Arap Birliği, İslam İş Birliği Teşkilatı, AB, herkes sussa biz susmayacağız. Biz susarsak tarih susmayacak. Tarih susarsa hakikat susmayacak. Biz de susmayalım. Zulmün karşısında tarafsızlık namussuzluktur. Filistinli kardeşlerimizle beraber olmak zorundayız. Gazze’de, Batı Şeria’da, Kudüs’te sadece Filistinli kardeşlerimiz değil insanlık ölüyor. Filistin’de akan kana susanlara, yükselen feryatları duymayanlara, oluk oluk kan akarken kanları görmeyenlere yazıklar olsun. Sadece meydanlarda nutuk atıp, göz yaşı dökmüyoruz. Elimizi taşın altına koyduk, yönümüzü Kudüs’e, Gazze’ye yönelttik.”

Mitingin ardından İl Müftü vekili Şakir Şahin tarafından şehitlerimiz ve Gazze şehitleri için dua yapıldı. Tüm eller hep birlikte semaya açılarak, yapılan duaya gür sesle ‘Amin’ dediler.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak