Trabzon'da her Çarşamba düzenlenen Gazze yürüyüşü, bu hafta da yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. İkindi namazı sonrası İskenderpaşa Camii önünde toplanan vatandaşlar, Ziraat Bankası önüne yürüyerek İsrail’in Gazze’deki soykırımını protesto etti. Yürüyüşte, 10 Ağustos’ta İsrail saldırısında şehit düşen gazeteci Enes Cemal El-Şerif için de özel bir anma gerçekleştirildi. Özgür Aksa Trabzon Platformu adına açıklama yapan Miraç Arslantürk, dünyaya güçlü bir çağrıda bulundu: “Zulme sessiz kalmak, insanlığa ihanettir.”

1C3Befac 8Bd6 4F8C A24E Ecba51F2Cf19

Gazze’deki Vahşete Sessiz Kalınmıyor

Trabzon’da halk, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılara karşı tepkisini haftalardır meydanlarda dile getiriyor. Her hafta aynı noktada toplanan vatandaşlar, “Zalimin karşısında, mazlumun yanındayız” diyerek vicdanları harekete geçirmeye çalışıyor. Miraç Arslantürk’ün açıklamasında Hiroşima ve Gazze kıyaslaması dikkat çekti: “Bugün Gazze’de yaşananlar, bir başka Hiroşima’dır. Bu kez nükleer değil, susuzluk, açlık, bombardımanla gelen bir felaket.”

Şehit Gazeteci Enes El-Şerif İçin Duygu Dolu Anlar

Yürüyüşün en dikkat çeken kısmı, İsrail’in medya çadırına yaptığı saldırıda şehit olan gazeteci Enes Cemal El-Şerif için yapılan özel anmaydı. Arslantürk, Şerif’in son paylaşımına da dikkat çekti:

“Eğer bu sözler size ulaşırsa, bilin ki İsrail beni öldürmeyi ve sesimi kesmeyi başardı.”

Enes El-Şerif’in cesareti, Filistin direnişinin sesi olma çabası ve gerçekleri dünyaya duyurma mücadelesi, katılımcılar tarafından alkışlarla anıldı.

42Aa66Cf Fc8E 469E Acfc E79D0B32Cd0D

Türkiye ve İslam Dünyasına Acil Çağrı

Platform açıklamasında, sadece kınamanın yetersiz olduğu vurgulanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne ve tüm İslam ülkelerine somut adımlar atma çağrısında bulunuldu:

🔴 Talep Edilen Somut Eylemler:

  1. İsrail ile tüm diplomatik ilişkiler derhal askıya alınmalı.

  2. İsrail ordusuna katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı.

    Çıplak Ayakla Oraya Gitmiş! Jandarma İzini Sürüyor...
    Çıplak Ayakla Oraya Gitmiş! Jandarma İzini Sürüyor...
    İçeriği Görüntüle
  3. Ticari ve askeri anlaşmalar iptal edilmeli.

  4. Gazze’ye insani yardım koridoru açılması için baskı kurulmalı.

  5. BM Güvenlik Konseyi’nin acil müdahalesi sağlanmalı.

Bu taleplerle, zulme karşı uluslararası toplumun harekete geçmesi istenirken, Gazze’de yaşanan insanlık suçlarına karşı “sessiz kalmanın suça ortaklık” olduğu vurgulandı.

Zulme Karşı Sessizlik Suçtur

Özgür Aksa Trabzon Platformu, her hafta olduğu gibi bu hafta da dualarla, sloganlarla ve vicdan çağrılarıyla Gazze halkının yanında olduğunu duyurdu.

“Komşusu açken tok yatan bizden değildir” düsturuyla hareket eden vatandaşlar, sessiz kalmamayı bir görev bildi.

Miraç Arslantürk açıklamasını, insanlığı harekete geçmeye davet ederek sonlandırdı:

“Soykırımcı İsrail bilsin ki; zulümle abad olanın akıbeti berbattır!”

Muhabir: BİROL SANCAK