GENÇLER DOĞA İÇİN BİR ARAYA GELDİ
Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Ortahisar Belediyesi’nin destekleriyle anlamlı bir çevre temizliği etkinliğine imza attı. Trabzon 100. Yıl Parkı Sahili’nde gerçekleştirilen temizlik çalışmasına öğrencilerin yanı sıra öğretmenler de katıldı. Doğa için el ele veren gençler, sahil boyunca plastik ve diğer atıkları toplayarak örnek bir dayanışma sergiledi.
PLASTİK KİRLİLİĞİNE KARŞI FARKINDALIK MESAJI
Etkinlik, WWF-Türkiye ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında yürütülen “Doğa Öncüleri Projesi” ile eTwinning kapsamında uygulanan “EcoMicro: Educate, Engage, Eliminate Plastics” projeleri çerçevesinde organize edildi. Etkinlikte, öğrencilere plastik atıkların doğaya ve canlılara olan zararları hakkında bilgiler verilirken, plastik kullanımının nasıl azaltılabileceği ve geri dönüşüm süreçleri de detaylı şekilde anlatıldı.
GERİ DÖNÜŞÜME TAM DESTEK
Toplanan atıklar sahil boyunca türlerine göre ayrılarak geri dönüşüm için ilgili kurumlara teslim edildi. Bu adım, çevreye zarar vermeden atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması açısından büyük önem taşıyor. Öğrenciler sadece çöp toplamakla kalmadı, aynı zamanda geri dönüşümün doğaya katkısını da deneyimledi.
GENÇLERDEN TOPLUMA YEŞİL MESAJ
Etkinlik, gençlerin çevre bilinciyle nasıl aktif roller üstlenebileceğini bir kez daha ortaya koydu. Sahilde temizlik yaparken doğayla bağ kuran gençler, çevrenin korunması konusunda toplumun tüm kesimlerine ilham verdi. Etkinlik sonunda öğrenciler ve öğretmenler, benzeri çalışmaların artarak sürmesi gerektiği konusunda hemfikir oldu.