Oyun, eski AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve birçok sanatsever vatandaşın katılımıyla sahnelendi.

B790Ba81 60C8 426C Ad39 F0Cd481Fffc2

Oyunun kadrosunda Bülent Mumcu, İlhan Özdemir, Ömer Gedikli, Medet Cihanoğlu, Şevki Tamtürk, Yusuf Altın, Zehra Alper, Sadık Şahin Çarkçı, Rabia Balsüzen ve Sümeyye Aslan gibi başarılı oyuncular yer aldı. 'Ayyar Hamza' adlı tiyatro oyunu, sevdikleri kadınlarla evlenmek isteyen genç adamların, zenginliklerini artırmak amacıyla babalarının istedikleri kızlarla evlenme planlarını anlatıyor. Ayyar Hamza'nın yardımıyla oynanan türlü oyunlar ve komik olaylarla dolu bu gösteri, izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

486268D4 45B3 4D48 857A 51Be6Fe3F8Fc

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Tanıtım Günlerine Katıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Tanıtım Günlerine Katıldı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, oyun sonunda sahneye çıkarak Akçaabat Belediye Tiyatrosu ekibini tebrik etti ve "Belediye tiyatromuz, her yıl en az bir oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Tiyatro ekibimiz her oyuna büyük bir özen ve titizlikle hazırlanıyor. Sergiledikleri başarılı performans için ekibimizi tebrik ediyorum. Kültür ve sanat şehri olan Akçaabat'ımızda tiyatro bizim vazgeçilmezlerimizdendir. Önceki dönem Belediye Başkanımız Şefik Türkmen'den devraldığımız bayrağı daha da ileriye taşımaya çalışıyoruz. Hem önceki dönem Belediye Başkanımız Şefik Türkmen'e hem tiyatro ekibimize hem tiyatro sever vatandaşlarımıza hem de emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

697075Fc 3572 41B8 9781 F8Bf480574A6

Oyunun sonunda Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Belediye Tiyatrosu ekibine çiçek takdim etti. Eski Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve önceki dönem AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da keyifli bir oyun izlediklerini belirterek teşekkürlerini iletti. Bu etkileyici tiyatro gösterisi, Akçaabat'ın kültür ve sanat alanındaki zenginliğini bir kez daha ortaya koydu.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak