Trabzon'da dün gece etkisini gösteren yoğun kar yağışının ardından, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle oluşabilecek ulaşım sorunlarını en aza indirmek amacıyla gece gündüz demeden çalışan ekipler, ana arterleri açık tutmanın yanı sıra mahalle yollarını da ulaşıma açıyor.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, sabahın ilk ışıklarına kadar kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürerek, özellikle hastane yollarının açık kalmasını sağlıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon genelinde 18 ilçe ve 717 mahallede ilçe belediye ekiplerini de koordine ederek 150 araç ve 300 personelle karla mücadele çalışmalarına gece gündüz demeden devam edilmektedir. 18 ilçe merkezindeki tüm ana arterler açık tutulurken, kapalı mahalle yollarına anında müdahale edildi."

Ortahisar ilçesinde ise kapalı yol bulunmamasının altı çizildi. Ayrıca, yolların ulaşıma açılması için yoğun çaba harcandığı ve hedefin tüm mahalle yollarının yarın sabaha kadar ulaşıma açılması olduğu belirtildi.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da kar yağışı nedeniyle sorun yaşamamak için tüm ekiplerin teyakkuzda olduğunu vurgulayarak, sahada çalışan personele kolaylıklar diledi. Başkan Zorluoğlu, vatandaşların güvenli ve sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlamasının önemli olduğunu ifade etti.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT