Samsun’da mahkeme kararı sonrası eğlence mekanının yıkımı başladı
Samsun’da mahkeme kararı sonrası eğlence mekanının yıkımı başladı
İçeriği Görüntüle

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası, okul kantinleriyle ilgili yanlış haberler üzerine basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, 20 Kasım 2025 tarihinde bir okulda tavuk dürüm şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrencilerle ilgili yürütülen incelemeler ve denetimler detaylı şekilde paylaşıldı. Odadan yapılan açıklamada, yapılan tahliller sonucunda hiçbir gıda zehirlenmesi vakasının tespit edilmediği vurgulandı. Açıklamada ayrıca, öğrencilerin yaşadığı durumun psikolojik etkenlerden kaynaklandığı belirtildi.

Denetimler ve Kantin Güvencesi

Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası, her eğitim-öğretim yılı başında kantin işletmecileriyle toplantılar düzenlediklerini, gıda mühendisleri eşliğinde seminerler verdiklerini açıkladı. Açıklamada, kantinlerin açıldığı andan itibaren Trabzon İl Tarım Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından sürekli denetlendiği ifade edildi. Okullarda öğretmen ve müdür yardımcılarından oluşan kantin güvenliği komisyonlarının da her gün kontrol sağladığı bilgisi paylaşıldı.

Öğrenciler ve Veliler İçin Bilgilendirme

Odadan yapılan açıklamada, olay sonrası kantin işletmecilerinin mesleki itibarının zedelenmemesi gerektiği vurgulandı. Öğrencilerin güvenle gıda tüketebileceği, kantinlerin en az iki günde bir denetlendiği ve tüm ürünlerin titizlikle hazırlandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, kantinlerde sunulan ürünlerin her bir öğrencinin kendi evladı gibi düşünüldüğü mesajı verildi. Basın mensuplarına yapılan çağrıda, haberlerin kaynağından doğrulanarak ve sabırla paylaşılması istendi.

Kamuoyuna Güven Mesajı

Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı, “Çocuklarımızın güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak önceliğimizdir. Kantinlerimiz her denetimden başarıyla geçmekte ve öğrencilerimiz güvenle alışveriş yapabilmektedir” dedi. Açıklamada, yanlış haberlerin kantin esnafı ve aileler üzerinde yaratabileceği paniğin önüne geçilmesi gerektiği de vurgulandı.

Muhabir: BİROL SANCAK