Gümüşhane'de Kahvehanede Çıkan Tartışma Alparslan Yıldırım'ın trajik ölümüne neden oldu Gümüşhane'de Kahvehanede Çıkan Tartışma Alparslan Yıldırım'ın trajik ölümüne neden oldu

Genç, “Trabzon’umuzda bir süredir gündemde olan, yerel seçim sahtında hemşehrilerimle hususen paylaştığım şehir içi raysistem protokolümüzün başlangıcının imzasını attık. Hayırlı olsun” dedi. 
TAKİBİMZDE OLACAK
Genç, “Özellikle kıyı bandında sıkışan trafiğimizi rahatlatıp, stresi ortadan kaldıracak. Ulaşım hızı ve konforu ile de standardımız yükselecek. Yeni bir ulaşım aksı faydalı olacaktır. Raylı sistemin şehir merkezinde olması şehrimize değer katacaktır. Göreve gelir gelmez Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ile 2 kez toplantı yaptık. Konuya hassasiyetini biliyoruz. Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki projemiz imza ile hayata geçiyor. Başlangıçtan itibaren sürekli takibimizde olup nihayete erecektir” diye konuştu.


HEYECANLANIYORUM
Genç, şöyle devam etti: “Projemiz Akçaabat-Yomra ve Ortahisar ölçeğimizde sirkülasyonun en yoğun olduğu alana hizmet ile başlanıyor. 8.7 kilometrelik alan olan Akyazı ve Meydan ile başlayacağız. Akabinde Akyazı-Havalimanı aksı ile 16 kilometrelik aksı ile ele alacağız. Ardından Akçaabat ve Yomra bağlantımız ile projemizi yapacağız. Şehirlerimizdeki hizmetin varisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi, kararlılığı ve hizmet aşkıdır. Cumhurbaşkanımız Trabzon ziyaretinde de gündeme getirmiştir. Bizler de projeyi önceledik ve hızlı şekilde başlattık. Projeyi bitmiş şekilde görür gibi de heyecanlanıyorum.”


İHTİYAÇLAR ARTTI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün “Şehirler büyüyor. En büyük problem trafik. Karadeniz’de ise arazi problemi var. Ulaştırma Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz el ele. Şehirler büyüdükçe ulaşım ihtiyaçları artıyor. Trabzon’umuzda da ulaşım ana planının güncellenmesi ile raylı sistem ortaya çıktı. Fiziksel olarak da uzun bir planlama gerekiyordu. Tek protokolle en uzun raylı sistem Trabzon ile başlıyor. Önümüzdeki yıl inşallah yapım aşamasına gelecek. Halkı rahatsız etmeyip, trafiği bozmadan inşaatı gerçekleşen bir anlayışla şehir şantiyecilik örneği ile projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bugün atacağımız imza birkaç yıl içinde hayata geçecektir” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU