Mülkiyet hakkını alamadığını öne süren bir vatandaş, Trabzon Tanjant Yolu’nu taşlarla kapatarak uzun araç kuyruklarına neden oldu

Trabzon’un en kritik ulaşım akslarından biri olan Tanjant Yolu, bugün akşam saatlerinde eşine az rastlanır bir protestoya sahne oldu. Mülkiyet hakkını alamadığını iddia eden bir vatandaş, yolu taşlarla trafiğe kapatarak şehri adeta felç etti. M. Ö. isimli şahıs Tanjant Yolu üzerinde bulunan eski bir tarihi binanın kendisine ait olduğunu ve mülkiyet haklarının yıllardır iade edilmediğini öne sürdü.

Elindeki taşlarla yolu araç geçişine kapatan eylemci, "20 yıldır paramı alamıyorum, sesimi kimseye duyuramıyorum!" diyerek yetkililere isyan etti.Eylem, hafta sonu kalabalığıyla birleşince sonuçları ağır oldu.

Trabzon’un can damarı sayılan Tanjant Yolu’nda her iki yönde de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Sürücüler uzun süre korna çalarak duruma tepki gösterirken, toplu taşıma araçları ve özel araçlar kontak kapatma noktasına geldi.İhbar üzerine olay yerine çok sayıda emniyet gücü sevk edildi. Çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında devam eden eylem, polisin ikna çabaları ve müdahalesiyle son buldu. Hissedar olduğunu iddia eden şahıs, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.





