Toplantıya Trabzon Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Selim, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, ilçe belediye başkanları, daire amirleri ve turizm paydaşları katıldı.

Turizm Master Planı Hazırlıkları

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, toplantıda yaptığı konuşmada, "Turizm Master Planı için ön hazırlıklara başladık. Planımızı kısa zamanda Trabzon ilimize kazandırmak istiyoruz. Üniversitedeki uzman kişilerin çağrılması, araştırma yapılması, uluslararası kurumların Trabzon'a davet edilmesi gibi çalışmalarımız var. Bu süreci en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Turizmin Stratejik Önemi

Trabzon Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli ise, turizmin Trabzon'da önemli bir sektör haline geldiğini belirterek, "Turizm son dönemde şehrimiz için stratejik bir öneme sahip. Şehrimizin coğrafyası dolayısıyla tarım, hayvancılık ve sanayide belirli bir yere kadar geliyoruz. Dolayısıyla turizm bu anlamda daha stratejik bir öneme sahip. Turizm sektörü, otellerden restoranlara, çarşıdan pazara kadar şehrin her kesimine dokunan bir sektördür" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de Toplu Açılış Törenine Katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de Toplu Açılış Törenine Katılacak

Trabzon'un Turizm Potansiyeli İçin Çalışmalar Sürüyor

Toplantıda, Trabzon'un gerçekçi sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırılarak, Trabzon'un turizm potansiyelinin daha da geliştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceği vurgulandı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon'un en önemli gelir kaynağının artık turizm olduğunu belirterek, "Trabzon'un turizm sektöründe başarılı olması için geniş katılımlı bir şekilde olaylara bakıp, değerlendirme yapılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: TUNCAY UÇKUN