Aksu, yapılan ankette Trabzon'a tekrar gelmek isteyen turistlerin oranının düşük olduğunu, bunun da kontrolsüz ve denetimsiz yerlerde kalmalarının etkisiyle olduğunu vurguladı. Ayrıca, Trabzon'un turizm sezonunda çalışan sayısını artırdığını ancak memnuniyet oranlarının düşük olmasının sürdürülebilir turizm açısından önemli olduğunu belirtti.


Kayıt dışı otellerin denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Aksu, bunun şehre zarar verdiğini ve diğer ticari sektörleri olumsuz etkilediğini ifade etti. Ayrıca, dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin Doğu Karadeniz Bölgesi için fazla etkili olmadığını belirterek, sezonun daha uzun olması gerektiğini dile getirdi.

Trabzonlu İş İnsanı Abdullah Özer'e Hapis Cezası: "Önce Takdir Sonra Ceza Olmaz" Trabzonlu İş İnsanı Abdullah Özer'e Hapis Cezası: "Önce Takdir Sonra Ceza Olmaz"


Son beş yılda turist sayısında artış yaşandığına rağmen vergi diliminde düşüş olduğunu belirten Aksu, bu durumun dikkate alınması gerektiğini söyledi. Trabzon'un benzersiz doğası, tarihi ve turizm potansiyeli olduğunu vurgulayarak, şehrin sürdürülebilir turizm için el birliğiyle çalışılması gerektiğini ifade etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN