Trabzon Kent Konseyi, iklim değişikliği ve su yönetimi alanında farkındalığı artırmak amacıyla önemli bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. 24-25 Haziran 2025 tarihlerinde Trabzon’da düzenlenecek olan “Ulusal İklim Değişikliği ve Su Sempozyumu”, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Etkinlik öncesinde Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal, Genel Sekreter Hasan Sula ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı ziyaret ederek sempozyum hakkında bilgilendirmede bulundu. Karal, sempozyumun hem yerel hem ulusal düzeyde iklim sorunlarına dikkat çekeceğini belirterek, geniş katılımlı bu organizasyonun toplumda bilinç oluşturmayı hedeflediğini vurguladı.
İklim Değişikliği ve Su Teması Gündemde
Sempozyumun ana odağında, iklim değişikliğine bağlı olarak ortaya çıkan çevresel etkiler ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi yer alacak. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nin son yıllarda artan sel, taşkın ve kuraklık gibi doğa olayları karşısında kırılgan hale geldiğine dikkat çekilecek. İlgili akademik çalışmaların ve saha verilerinin paylaşılacağı oturumlarda, bölgesel sorunlara özel çözümler de masaya yatırılacak.
Farklı Sektörlerden Uzmanlar Bir Araya Gelecek
Sempozyum kapsamında; akademisyenler, kamu kurumlarının yöneticileri, özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerden birçok paydaş bir araya gelecek. Böylece bilimsel bilgi, saha tecrübesi ve kurumsal bakış açıları buluşturularak ortak çözüm önerileri geliştirilecek. Bu etkileşim, politika yapıcıların karar süreçlerine de katkı sunacak nitelikte olacak.
Toplumsal Farkındalık ve Katılım Hedefleniyor
Prof. Dr. Hasan Karal, sempozyumun sadece teknik değil, aynı zamanda toplumsal farkındalık açısından da kritik olduğunu belirtti. Etkinliğe öğrencilerin, öğretmenlerin ve çevre gönüllülerinin de davet edilmesi planlanıyor. Böylece iklim değişikliği ile mücadelede toplumun her kesiminin bilinçlenmesi ve sürece dahil olması sağlanacak. Karal, sempozyumun çıktılarının bir rapor haline getirilerek ilgili kurumlarla paylaşılacağını da ifade etti.