Tatbikatla ilgili bilgi veren Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, personelin hazır hale getirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Bu bir bölgesel tatbikat. Öncelikle bir sel felaketinde oluşan yaralılarla ilgili olarak önce lojistik merkezimizi oluşturduk ve sonrasında müdahale sonucunda çıkan yaralıları da bu bölgeye intikal ettirmeye çalıştık.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Yeşilköy Mahallesine Yeni Muhtarlık Ofisi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Yeşilköy Mahallesine Yeni Muhtarlık Ofisi

Gördüğünüz gibi yaralılar geliyor. Bir kısım yaralılar daha olduğu söyleniyor. Onların da gelmesi sağlanacak. Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Trabzon olmak üzere bölge illerimizle birlikte tatbikatımızı yapıyoruz. Elimizden geldiğince personelimizi hazır hale getirmeye gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

UMKE'nin ulusal ve uluslararası alanda bir marka haline geldiğini vurgulayan Usta, Sağlık Bakanlığının UMKE'ye yatırımlarını artırdığını ve Trabzon'un da bu konuda iyi bir durumda olduğunu belirtti. Usta, "Bölgemiz veya ilimizde oluşan afetlerde de yüzümüzün akıyla görevimizi harfiyen yerine getiriyoruz. Şimdiye kadar bu şekilde oldu. Bundan sonrası için de bu tatbikatlardan istifade etmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

UMKE'nin böylesi tatbikatlarla hazırlıklı olması, felaket anlarında hızlı ve etkili bir müdahale sağlayarak can kaybını minimize etme ve yaralıların sağlık hizmetlerine erişimini sağlama açısından büyük önem taşıyor.

Editör: Birol Sancak