Haçkalı Hoca Anma Programı İçin Hazırlıklar Sürüyor Haçkalı Hoca Anma Programı İçin Hazırlıklar Sürüyor

Program, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde gerçekleşmesine rağmen Trabzonspor'un kupa finali gibi önemli bir etkinlikle çakışmasına rağmen, çok sayıda sanatsever tarafından takip edildi. Gözler sahnede olsa da, kulaklar maçtaydı. Konserde, sazendeler, hanendeler ve solistler muhteşem bir performans sergilediler. Solo performanslarda ise Samet Erdemir, Ferda Baskın, Yahya Kuduban, Hüseyin Sabri Kurtuldu ve Sudenur Çuvalcı sahne aldılar.

Gecede koro şefi Ömer Akın, Trabzon'un önemli bestekarlarından Özdemir Hafızoğlu'nun eseri olan 'Mecburum'u seslendirdi. Programın sonunda, gecenin mimarı olan koro şefi Ömer Akın'a dernek başkanı Dr. İsmet Sadi Ülker tarafından çiçek takdim edildi. Ülker, yaptığı konuşmada, "Bizi tercih eden tüm dostlarımıza, sanatseverlere, koro şefimize, saz üstatlarına, koristlere ve solistlere, bize destek veren yönetim kurulu üyelerimize, salonu tahsis eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Haftaya Halk Müziği konserimize hepinizi şimdiden davet ediyorum" dedi.

Konseri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Mustafa Karaosmanoğlu, Trabzon'daki müzik derneklerinin başkanları, yöneticileri ve şefleri ile bestekar Özdemir Hafızoğlu da izledi.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak