Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün örnek olacak bir mücadeleye imza attı. Sabah saatlerinden başlayan ve şehri etkisi altına alan yağmur hayatı olumsuz etkiledi.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri anında harekete geçerek her yerde çalışma başlattı. Vatandaşların mağdur olmaması için tedbirler alındı. Vatandaşların taleplerine anında cevap verilmesi için her türlü imkan seferber edildi. Elbette olumsuz durumlar yaşandı, şehrimiz aşırı yağış alan bir şehir. Ancak ekipleri özverili çalışmasını görmezden gelmek olmaz. Her daim hazırlar ve her daim sahadalar.
SARAL TEBRİK ETTİ

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan danışmanı Hasan Suha Saral CHP Akçaabat ilçe başkanı Av.Emre Şahin Köroğlu ve ilçe kadın kolları başkanı Ezgi Yılmaz’ı ziyaret edip örgüt çalışmaları ile ilgili bilgi alıp kendilerini kutladı.
KRİTİK İSİM KORAY AYDIN
Ankara Milletvekili Koray Aydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret ederek hem çalışmalarını dinledi hem de Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasından sonraki Cumhurbaşkanı adaylığındaki yol haritasını konuştu.
YAVUZYILMAZ MEMLEKETİNDE
Trabzon il sağlık müdürü Vekili Dr. Erdem Şen ve Kastamonu il sağlık müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’a nezaket ziyaretinde bulundular. Yavuzyılmaz Bursa, Osmaniye Sağlık müdürlüklerinden sonra Kastamonu’ya atanmıştı.
SEVİNÇ’TEN ÖNERİ
Trabzon Belediyesi’nde 2011-2014 yılları arası başkan yardımcılığı yapan İnşaat Mühendisi Osman Necip Sevinç, rögarların dolu olmasının felakete yol açtığını söyledi. Sevinç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları söyledi:
“Yıl 2011-2014 arasında Trabzon belediyesi başkan yardımcısıyım. Su kanalizasyon, Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Makina İkmal bana bağlı. Her meteorolojik uyarı öncesi öncelikle sahil yolu ve tanjant başta olmak üzere tüm rögarlarda gerek makinalı, gerekse işçilik ile yoğun bir temizlik yaptırırdık. Bu temizliğe tüm fedakâr kanal işçilerinin yanında bütün temizlik işçilerinizde katıp 300 kişilik bir emekçi ordusu çalıştırırdık. Bu çalışmalardan başkanı da bilgilendirirdik. Zaten Orhan Bey takip ederdi. Yağmur ve kar sırasında da bu ekip teyakkuzda olurdu Bu ekiplerde veya amirlerinde yağcılar hiç olmazdı Hepsi işinin ehli liyakatli emekçilerdi. Gece gündüz aralıksız çalışırlardı. Allah hepsinden, şimdi de işini doğru yapanlardan razı olsun Masa başında oturandan emekçi yani işçi olmaz. Buna çare bulmayan vebal altındadır. Trabzon da atık ve yağmur suyu kanalları, menfezler eski olmasına rağmen eğimin de yardımıyla sahile kadar suyu taşırlar. Sorun rögarların tıkanmasındadır ki bu konuda halkımızın duyarlılığı da yeterli değildir. Ama dün ben gözlediğim yerlerde rögar temizliği yapılan özel çalışmalar göremedim. Belki de gözümden kaçmıştır.”
‘TRAFİK HOŞGÖRÜYLE GÜZELDİR’
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Yaşam tüneli’ noktasında vatandaşları ziyaret ediyor. ‘Trafik, sevgi, saygı ve hoş görüyle güzeldir’ mottosu ile vatandaşlara giden trafik ekipleri, Seyir halinde cep telefonu kullanmama, Hız sınırını aşmama, Emniyet kemeri ve takip mesafesi noktasında vatandaşları sözlü olarak bilgilendirdi.
EĞİTİMDEN GEÇTİLER
Trabzon Bölge Eğitim Araştırma Uygulama ve Simülasyon Eğitim Merkezi Trabzon, Artvin, Rize ve Gümüşhane 112 Acil Çağrı Merkezleri Sağlık Komuta Kontrol Merkezlerinde sağlık çalışanı olarak görev yapan, tıbbi acil çağrıları karşılayan, telefonda tespit edilen acil durumlara yönelik ilk yardım talimatları uygulatan ve ambulans yönlendiren Çağrı Yönlendiricilerine yönelik, 27-30 Mayıs 2025 tarihlerinde Tıbbi Acil Çağrı Yönetimi Eğitimi gerçekleştirildi.
Eğitimde; Komuta Kontrol Merkezi Çalışma Sistemi, Tıbbi Acil Çağrı Yönetimi, Telefonla İletişim, Özel Arama Gruplarına (Çocuk, Yaşlı, Saldırgan vs.) Yaklaşım, Nakil Koordinasyonu ve Ambulans Çeşitleri, Olağandışı Durum Yönetimi, Stres Yönetimi, Tıbbi Acil Çağrı Algoritmalarının Kullanımı Mesleki ve Etik Değerler konuları anlatıldı. 4 gün süren eğitim; 2 gün teorik anlatım, 2 gün ise uygulamalı vaka simülasyonlarıyla gerçekleştirildi.
VALİMİZ ARTVİN İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS
Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ve başkan yardımcısı Efrahim Sarı Artvin Valisi Dr. Turan Ergün'ü makamında ziyaret etti. Vali Ergün'e ziyaret ilgili Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi "Artvin Valimiz sayın Dr.Turan Ergün göreve başladığı günden itibaren samimiyeti hizmetleri ve farkındalığı ile gönülleri kazandı.
Artvin halkının kendisine bu noktada güveni tamdır. Bizlerde Trabzon'da yaşayan hemşehrileri olarak serhat şehir Artvin için büyük bir şans olan Valimize teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.
MEKKE’DE BULUŞTULAR
Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, hac ibadetini yerine getirmek için Kutsal topraklara gitti. Suudi Arabistan Mekke’de Aydın, Trabzon ekibi ile de bir araya geldi. İl Müftüsü Aydın Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran ve Trabzon ekibi ile Mekke’de sohbet ederek, hac ile ilgili de bilgilendirme yaptı.