AK Parti, 2019 yerel seçimlerinde büyük bir başarı elde etmişti, ancak şimdi merak edilen soru, bu başarıyı Trabzon'da tekrarlayıp rekor oy alıp alamayacakları.

AK Parti, hem Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı hem de ilçelerde rekor oy peşinde olacak. Ancak ilçelerde çok sayıda aday adayının bulunması, parti içinde kırgınlık ve küskünlüklerin yaşanmasına neden olabilir. Bu nedenle AK Parti'nin bu olası sorunların önüne geçmek için kısa zamanda hamleler yapması bekleniyor. Ayrıca, Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla miting yapacağı da gelen bilgiler arasında.

CHP cephesinde ise dikkatler Ortahisar ilçesinde yoğunlaşıyor. Eski milletvekili Ahmet Kaya ile Ortahisar Belediye Başkanlığı için iddialı bir konumda olan CHP, aynı zamanda Akçaabat, Maçka, Beşikdüzü ve Tonya ilçelerinin adaylarını da belirledi. Şimdi gözler, Büyükşehir ve diğer ilçelerde CHP'nin hangi adaylarla seçime gireceğinde.
Trabzon'da yerel seçim heyecanı artarken, her iki parti de kendi stratejilerini ve adaylarını belirlemek için son kararları vermeye hazırlanıyor. Seçim sonuçları, ilçe ve büyükşehir belediye başkanlıklarında hangi parti ve adayın öne çıkacağını göstermek için merakla bekleniyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak