Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Akçaabat'ta öğrencilerle buluştu Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Akçaabat'ta öğrencilerle buluştu

Trabzon'da müzeden camiye dönüştürülerek ibadete açılan Ayasofya Camii, son günlerde Nevşehir'den gelen lise öğrencilerini ağırladı. Nevşehir Anadolu Lisesi öğrencileri, Trabzon gezileri kapsamında camiyi ziyaret ederek bölgenin tarihi ve kültürel mirasını keşfettiler.

Öğrencilerin izlenimleri oldukça olumlu oldu. Halit Karabulut, daha önceki ziyaretlerinden farklı olarak caminin restorasyon sonrası atmosferini çok beğendiğini ifade etti. Aynı şekilde, Nevşehir Fen Lisesi öğrencisi Taha Öncül, Trabzon'un doğası ve kültüründen etkilendiğini belirtti ve ziyaret edenlere tavsiye etti.

Trabzon'un doğal güzelliklerinden etkilenen ziyaretçilerden Kadir Bekaroğlu ise bu deneyimin tekrarlanması gerektiğini ve Trabzon'a yeniden gelmeyi düşündüğünü dile getirdi. Ayasofya Camii'nin restorasyon sonrası bu ilgiyle buluşması, bölgedeki turizm potansiyelini artırarak Trabzon'un tanıtımına olumlu katkı sağlıyor.

Editör: Birol Sancak