Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, Hatay'dan Artvin'e uzanan sahil şeritlerinde işgalci durumundaki yapıların yıkılacağını belirtti. Özhaseki, "Denizler Halkın" adlı proje başlattıklarını ve bu kapsamda sahil şeritlerindeki kaçak yapıların yıkılacağını söyledi. Özhaseki, "Plajları kendimiz işleteceğiz. İnsanlar ne istiyorlarsa yesinler içsinler rahat etsinler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rize’ye Muhteşem Bir Cami Geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rize’ye Muhteşem Bir Cami Geliyor!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde denize kıyısı olan kentleri büyük ölçüde kaybeden AKP, sahillerde kaçak yapı temizliğine başlıyor. Bakan Özhaseki, "Hatay'dan başlayarak Artvin'e uzanan şeritte bir çalışma yapıyoruz. Ne kadar kaçakçılık varsa işgal varsa vatandaşın denize ulaşımını engelleyecek bir rant varsa kimse vatandaşımızı engelleyemeyecek" dedi.
Bakan Özhaseki'nin Açıklamalarından Özetler:

"Ne Kadar Kaçak Varsa Yıkılacak": "Yeni bir hareket başlatıyoruz. Projemizin adı 'Denizler Halkın.' Bakanlığımızda 3 konu başlığı var: şehircilik, çevre konusu ve iklim değişikliği. Sahil şeritlerini tarıyoruz. 'Denizler Halkın' projesiyle ne kadar kaçak varsa yıkılacak. Deprem bölgelerine tüm gücümüzü aktardık. Sahil şeritlerinde kaçak yapıları yıkacağız."

"Kaçak İşletmeye İzin Yok, Kendimiz İşleteceğiz": "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte halk plajları açıyoruz. Çevre Ajansı bünyemizde bir kuruluşumuz var. Plajları kendimiz işleteceğiz. Kaçak işletmeye izin vermeyeceğiz."

"Yat Sahiplerinden Günlük 100 Euro Alacağız": "Sahillerimizde binlerce yat var. Sahillerde şamandıra sistemi kuracağız. Mapa şamandıraya bağlanan yatlardan günlük 100 euro para alacağız."

"Hiç Söylemeyin Dedim": "Müsilaj konusunda yüzeydeki müsilajı gemilerle çekiyoruz, karada geniş çuvallara koyuyoruz. Marmara'da sahillerde iş yeri olan 8-10 grup, denetimlerin sıkı olduğunu belirterek, ara verilmesini rica etti. 'Bana bunu söylüyorsanız hiç söylemeyin' dedim. Büyük şirketler de bu taleplerde bulunuyor."
CNNTÜRK

Editör: Birol Sancak