İstanbul'un sevilen ilçelerinden Fatih'te göreve gelen Trabzonlu hemşerimiz Mehmet Ergün Turan, AK Parti içinde yeni bir heyecanın fitilini ateşledi. 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Ak Parti'den Fatih Belediye Başkanı seçilen Turan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olabileceği konuşuluyor.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Aday Tespit Komisyonu üyesi Efkan Ala ile 3 Aralık'ta, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile 5 Aralık'ta gerçekleştirdiği görüşmeler, Turan'ın İstanbul adaylığı için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Çevresine yaptığı açıklamalarda "hazırım" dediği belirtilen Turan'ın, parti içindeki başarıları ve teşkilat içindeki sevgisi, İstanbul için güçlü bir aday olmasına zemin hazırlıyor.

Ancak, Turan'ın İstanbul'a aday yapılmaması durumunda Fatih için adaylığını koyması bekleniyor. Bu durum, Turan'ın liderlik vasıfları ve Fatih Belediye Başkanlığı'ndaki başarılı performansının devamı olarak yorumlanıyor.

Parti içindeki hareketlilik sadece İstanbul ile sınırlı değil. Turan'ın olası İstanbul adaylığı sonrasında, Fatih Belediye Başkanlığı için potansiyel adayların da ortaya çıkması bekleniyor. AK Parti içindeki bu gelişmeler, önümüzdeki seçim dönemine dair heyecanı arttırırken, Trabzonlu hemşerimiz Mehmet Ergün Turan'ın politik kariyerinde yeni bir dönemin habercisi olabilir.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Ayşe Sancak