Trabzonspor'un efsane isimlerinden Şenol Güneş, uzun bir aranın ardından teknik direktörlük koltuğuna Güney Kore Milli Futbol Takımı'nda oturacak. Güney Kore Futbol Federasyonu yetkilisi, Şenol Güneş'in milli takımın başına geçmesi için müzakerelerin devam ettiğini duyurdu.

Trabzonspor'un Yeni Transfer O Mevkide Hayal Kırıklığı Yaşattı! Trabzonspor'un Yeni Transfer O Mevkide Hayal Kırıklığı Yaşattı!

MK Sports'a konuşan yetkili, "Kore Futbol Federasyonu, Şenol Güneş'i birinci önceliği olarak görüyor ve müzakereler sürüyor" şeklinde konuştu. Güneş'in Güney Kore'nin başantrenörlüğünü üstlenmek için kararlı olduğunu belirten yetkili, görüşmelerin kısa sürede sonuçlanabileceğini ifade etti.

71 yaşındaki deneyimli teknik adam, kariyerinde daha önce 2007-2009 yılları arasında Güney Kore'nin FC Seoul takımında teknik direktörlük yapmıştı. Trabzonspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Bursaspor ve Beşiktaş gibi takımlarda görev yapan Güneş, ayrıca 2 kez de Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı çalıştırmıştı. Güneş'in milli takımda 82 maçta görev aldığı ve 38 galibiyet, 23 beraberlik ve 21 mağlubiyet elde ettiği biliniyor. Son olarak Beşiktaş'taki görevinden 6 Ekim 2023'te istifa eden Güneş, Güney Kore'de yeni bir döneme adım atmaya hazırlanıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK