1963 ve 1964 model Chevrolet marka arabaların yanı sıra, üç adet klasik Tofaş araba ve bir adet eski kasa minibüsü hurda halinde satın alarak aslına uygun şekilde yenileyen Değirmenci, arabaların çoğu parçalarını yurt dışından getirtiyor. Klasik arabalarının toplam değeri 15-20 milyon TL'yi buluyor.

Değirmenci, çocukluk hayali olan klasik arabalara merakının küçük yaşlarda başladığını belirterek, "Tel örgü örme işi yapıyorum. Çocukluktan beri klasik arabalara hevesim vardı. 1963 model olanı 4 yıl önce bir işadamından almıştım ve tamamen revize ettik. Parçalarını sıfırdan yurt dışından tedarik ettik. 1964 model dört kapı direksiz Chevrolet'in parçalarını da Amerika'dan getirttik. Ayda bir kez garajdan çıkarıp sürüyorum. Arabaları korumak için çok özen gösteriyorum. Sürmeye kıyamıyorum, düğün ve nişanlarda bile bazen kullanmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Arabalara yüksek fiyat teklifleri geldiğini ancak satmayı düşünmediğini belirten Değirmenci, "Murat 124 model arabayla çocukluktan beri büyüdük. Bunun da parçalarını yurt dışından tedarik ederek sıfır hale getirdik. Çok yüksek fiyat veren de oldu, değerinin iki katını veren oldu yine de satmadım" diye konuştu.

Garajındaki Doğan ve 131 model arabalar hakkında da bilgi veren Değirmenci, "Doğan marka araba sekiz bin 500 kilometrede, diğeri benzinli 131 model. Doğan marka arabayı yaşlı bir amcadan aldık ve garajdan çıkarmak için önündeki ağacı kestik. Yine klasikler arasında yer alan minibüsümüz var, 1984 model. Bu aracı Bayburt'tan aldık ve iki yıl içinde baştan aşağı yeniledik. Arabaları satmak için yapmıyorum, hepsi toplam 15-20 milyon TL'yi bulur ama tedarik etmek imkânsız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA