Trabzonlu Milli Boksör Havvanur Kethuda, 03-14 tarihleri arasında Hırvatistan’da düzenlenen Genç Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya alarak başarısına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz sene Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonası’nda ilk kez göğsümüzü kabartan Trabzon Araklılı  Boksör Havvanur Kethuda henüz 17 yaşında olmasına rağmen katıldığı 2 Avrupa Şampiyonası’nda da şampiyon olarak alkışı hak etti.

Alınan başarının ardından çok mutlu olduğunu ifade eden Havvanur Kethuda, “Çok mutluyum. Çok gururluyum. Emeklerimin karşılığını alıyorum. Antrenörüm Muhammet Çat başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İstiklal Marşımızı dinletmeye devam etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Önümüzde Gençler Dünya Şampiyonası var. Trabzon’a gelir gelmez hazırlıklarıma başlayacağım.” ifadelerini kullandı.

Arif Boşluk'un Beklenmedik Şansı; Uzun Bir Aranın Ardından İlk 11'e Dönüş Arif Boşluk'un Beklenmedik Şansı; Uzun Bir Aranın Ardından İlk 11'e Dönüş

Elde edilen başarıdan dolayı çok gururlu olduğunu ifade eden Trabzon Olimpiyat Hazırlık Merkezi Boks Antrenörlerinden Muhammet Çat, “Havvanur 8 aydır TOHM sporcusu. İyi bir boksör olacağını düşünüyorum. Türkiye’de ağır sıklette Havvanur’dan daha yetenekli sporcu yok. Henüz 17 yaşında olmasına rağmen hızlı bir şekilde gelişim sağlayıp ilerliyor. Yılsonunda gençler dünya şampiyonası için hazırladıklarına başlayıp dünya şampiyonluğunu ülkemize Trabzon’a getirmek istiyoruz.

TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Birol Sancak