Hemşehrimizdir. 31 Mart seçimlerinde Büyükçekmece’nin yeniden belediye başkanı oldu. 

Akgün’ü Büyükçekmece’de Trabzonlu eski bakanlardan Eyüp Aşık ile Trabzon eski milletvekili Avni Akkan ziyaret ederek, ‘Hayırlı olsun’ temennilerini iletti. Akgün, “Nazik ziyaretleriniz için teşekkür ederim” dedi.
 

TANIŞ’A GEÇMİŞ OLSUN

Gümüşhane merkez ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, yoğun bir dönem geçirdi. Belde için çok koşturdu. Yoruldu. Tanış, göğüs ağrısı şikayeti ile Ankara’da hastaneye başvurdu. Tanış’a hemen anjiyo yapıldı. Kalbindeki damarların 2 tanesinde tıkanıklık tespit edildi. Tıkalı damarlara stent takıldı.  Hastanede 2 gün istirahat ettikten sonra taburcu oldu.  Tanış’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

GÜMÜŞHANE TRABZON BULUŞMASI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gümüşhane şube başkanı Mesut Canlı, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu’nu makamında ziyaret etti. Gümüşhane ve Trabzon’daki MÜSİAD yöneticilerinin yer aldığı ziyarette karşılıklı istişareler yapıldı. Üyeler arası ticaretin etkin ve verimli geçmesi için durum değerlendirmesi yapan heyete şube başkanı Mesut İskenderoğlu, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

TTSO SİNAMESEVERLERİ BULUŞTURACAK

Avrupa Film Günleri, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri Ağı ve TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi’nin iş birliğinde 8-12 Mayıs tarihleri arasında Trabzon Lara Sineması’nda gerçekleştirilecek. AB üyesi ülkelerden 18 filmin gösterileceği etkinlik, halka açık ve ücretsiz olacak. TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, Avrupa Film Günleri etkinliğinin bu yıl ikincisini düzenlediklerini belirterek, “Geçen yıl bayram tatili öncesi olmasına karşın yoğun bir ilgiyle karşılanan etkinliğimize bu sene çok daha büyük bir katılım bekliyoruz. Hem Avrupa’yı yakından tanımak hem de farklı ve nitelikli film deneyimi yaşamak isteyen tüm halkımızı etkinliğe mutlaka bekliyoruz” dedi. Avrupa Film Günleri’nin Trabzon’un yanı sıra Ankara, İstanbul, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, İzmir, Samsun’da da düzenleneceğini belirten Karbuz, organizasyon kapsamında sinemaseverlerin şu filmleri izleyebileceğini vurguladı: “Bulgaristan’dan “Tüm Çıplaklığı ile Jiguli Grubu”, Danimarka’dan “Viborg Güzeli”, Estonya’dan “Ufuktaki Savaş”, Finlandiya’dan “Eli Kulağında”, Fransa’dan “Sönmüş Hayaller”, Hollanda ve Almanya’dan “Kuaför Romy”, İspanya’dan “Ramona”, İsveç’ten “Ben Zlatan”, İtalya’dan “Dante”, Malta ve Kanada’dan “Carmen”, Litvanya’dan “Göz Kırpmayı Unutma”, Macaristan ve Almanya’dan “Zarif”, Polonya’dan “Köylüler”, Portekiz, İspanya ve Fransa’dan “Büyükbabamın İblisleri”, Romanya ve Çek Cumhuriyeti’nden “Mikado”, Slovakya’dan “Asla Asla Deme”, Slovenya, İtalya ve Hırvatistan’dan “Suçsuz Adam”, Yunanistan’dan “Domatesler Wagner'le Tanışınca.”

TRABZON MİLYONDAN ETTİ

Bir Ömür Dile Kolay Bir Ömür Dile Kolay

Televizyon ekranlarının en çok izlenen bilgi ve kültür yarışması Kim Milyoner Olmak İster'in yeni bölümünde futbol detayı dikkat çekti. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu yarışmada, genç yarışmacıya, ‘Çarşambaspor ile Perşembespor arasında yapılacak olan bir maçı izlemek için hangi iki ilden birine gitmek gerekir?’ sorusu aktarıldı. Genç yarışmacı, ‘Ordu ve Samsun’ doğru cevabı yerine ‘Rize ve Trabzon’ cevabını işaretleyince soruya yanlış cevap vererek yarışmadan elendi.

AZER BENLİ’NİN ÇAKIROĞLU ANISI

ANAP’ın efsane il başkanlarından Azer Benli, Nusret Çakıroğlu’nun vefatından dolayı büyük üzüntü yaşadı. Çakıroğlu’nun nasıl bir kişiliği olduğunu anlatmak için de seçim anısını bizimle paylaştı. İster yazın ister sizde kalsın’ diyerek şöyle paylaştı:  “Seçimlerde 2 bölgemiz var. Birisi batı, birisi doğu ilçeleri. Batıdaki ilçeler 4-0 geldi. Doğudaki ilçeler Eyüp bey bir, İbrahim Çebi 2, Nusret 3. Akşam üzeri oyları sayıyoruz. Neticede 100’e yakın bir oyla Nusret abi kaybediyor. Bir ilçe başkanımız geldi. Oturduk konuştuk. Dedi ki, ‘Ben bu 100 oyu ilçemde tamamlayacağım. ‘Razı gelmem, dedikodu çıkar’ dedim. Eve gittim. Evden rahmetli Nusret aradı: ‘Of’tan yola çıktım geliyorum’ dedi.  Gece yarısı partiyi açtım onu bekliyorum. Benimle yalnız kaldı. Dedi ki ‘arkadaşız, sizin aileniz bizim büyüklerimiz komşumuz. Babam da demişti ki, Çakıroğullarından ayrılma. Bana ‘Dedikodulardan haberin var mı’ dedi. Ben de ‘var’ dedim. Peki Sen ne dedin. Ben olmaz böyle bir şeye girer miyiz’ dedim. O da bana Teşekkür etti. Böyle bir şey yapılır ve 100 oy kapatılıp meclise gitmem sağlanırsa orada kürsüye çıkarım yapanı deşifre ederim ve istifa edip Trabzon’a gelirim’ dedi. O, böyle bir dürüst insandı.’

TRABZONSPOR BİR SEVDA

İbrahim Yaylı Karabük’ten yazmış: ‘Kıymetli Servet Bey (Özkara) Trabzonspor’un 27 bin 560 nolu üyesiyim. 2011 yılından beri Karabük Yenice Trabzonspor Taraftarları Yardımlaşma ve Kültür Birliği Dernek Başkanlığını,  Ankara da faaliyet gösteren Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği’nin de 2012’den beri Karabük İl Temsilciliğini yürütüyorum. 26 yıl Ankara da görev yaptım. Sağlık Bakanlığı Araştırma kadrosundan emekli oldum. Taka Gazetesi’nde haber yapılır düşüncesi çerçevesinde bilgi amaçlı gönderiyorum. Trabzonspor her daim var olsun.’
 

BEŞİKDÜZÜ NOTLARI

AK Parti’nin il eski yöneticilerinden Mehmet Sağlam, Beşikdüzü’nün Cumhur ittifakı kapsamında MHP’ye bırakılmasına tepki gösterdi: ‘Bir ilçenin kaderiyle bu kadar oynanmamalı. İktidar partisi AK Parti genel seçimde birinci parti, yerel seçimde Büyükşehir Belediyesinde bile meclis üyesi olmayan bir Beşikdüzü. Bunun hesabını birileri vermeli. Beşikdüzü’nün hakkını birileri aramalı. Başka ilçeden AK Parti ilçe başkanı gönderilmiş bir belediye başkan adayı olmaz, tutmaz sonuç belli elde var sıfır. Sorumlular ilçe yönetimi atayan il yönetimi. Artık bir şeylerin tamamen değişme zamanı. Beşikdüzü gündemde olmamalı toparlanmalı. Bu da iyi bir yönetim iyi bir Liyakat ve vizyonla oluşmalı. Bir başka Beşikdüzü yok. Ve ne hikmetse birileri bu kötü gidişten sürekli keyif alıyor. Her seçim dönemi aynı sahneleri seyrediyoruz. Beşikdüzü belli, ilçe belli sürekli ivme kaybediyor. vizyon kaybediyoruz ve küçülüyoruz.’

Editör: Ayşe Sancak