Süper Lig'in 19. haftasında deplasmanda oynayacakları maçın hazırlıklarını sürdüren bordo-mavililer, fiziksel ve taktik antrenmanların yanı sıra zihinsel çalışmalara da önem veriyor.

Trabzonspor, Abdullah Avcı İle Yeni Yılın İlk Maçlarını Kaybetmiyor

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, Süper Lig'de yeni yılın ilk maçlarını kaybetme geleneğini sürdürüyor. Karadeniz ekibi, Avcı yönetiminde çıktığı yeni yılın ilk maçlarını galibiyetle tamamlıyor. Avcı'nın ilk döneminde Trabzonspor, 2021'de Karagümrük'ü 2-1, Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup etmişti. Ayrıca 2023'te Giresunspor'u 3-0 yendi. Bu nedenle Trabzonspor, MKE Ankaragücü maçını kazanarak bu geleneği sürdürmek istiyor.

Abdullah Avcı İle Benzer Başarı Grafiği

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, iki döneminde de benzer başarı grafiği yakalamıştır. İlk döneminde 10 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde eden Avcı, ikinci kez göreve geldikten sonra 9 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılmıştır. Eğer Avcı, MKE Ankaragücü maçını kazanırsa, Trabzonspor'un başına geldiği ilk dönemdeki başarı grafiğini tekrarlayacak demektir.
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN 

Editör: Ayşe Sancak