Müsabakanın ilk dakikalarından itibaren oyun kontrolünü elinde bulundurmaya çalışan Trabzonspor, zaman zaman kalesinde tehlikeli pozisyonlar gördü ancak rakibe gol izni vermedi. Maçın 30. dakikasında gelişen Trabzonspor atağında Bakasetas'ın şutu savunmadan döndü. Pozisyonu iyi takip eden Edin Visca, boşta kalan topu çok sert bir vuruşla filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Trabzonspor, soyunma odasına bu üstünlükle gitmeyi başardı.

Müsabakanın ikinci yarısında ise tempo düşük bir 45 dakika oynandı. Rakip takım Ankaragücü, beraberlik golü için baskı kurmaya çalışsa da Trabzonspor savunmasında hata yapmadı. Karşılaşmanın ikinci yarısında en etkili pozisyonlardan birini 83. dakikada Enis Destan buldu, ancak Ankaragücü kalecisi Bahadır, Destan'ın kafa vuruşunu köşeden çıkardı. Sonuçta maçta başka gol olmadı ve Trabzonspor, 1-0'lık skorla 3 puanın sahibi oldu. Bu galibiyetle Bordo-Mavili ekip puanını 33'e yükselterek üçüncülükteki yerini sağlama aldı.

STAT: Eryaman
HAKEMLER: Burak Şeker*, Murat Ergin Gözütok*, Gökhan Barcın*
ANKARAGÜCÜ: Bahadır*, Atakan (Dk.66 Kitsiou*), Radakovic*, Mujakic, Hanousek, Pedrinho, Ali Kaan (Dk.74 Cem Tuna*), Efkan*, Morutan, Renaldo (Dk.56Chatzigiovannis*), Macheda* (Dk.66 Bajic*)
TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır*, Larsen, Baniya*, Benkovic*, Eren Elmalı, Mendy*, Berat Özdemir* (Dk.90 Kourbelis?), Bakasetas*, Visca* (Dk.90 Mehmet Can?), Fountas* (Dk.83 Enis Bardhi), Onuachu** (Dk.83 Enis Destan*)
GOL: Dk.30 Visca (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Onuachu (Trabzonspor), Renaldo (Ankaragücü)
TAKA/AYTEKİN AKAY
 

Editör: Doğukan ÖZKURT