Ekonomik anlamda Türk futbolunun genel durumunun zor olduğunu belirten Doğan, futbolun en büyük sorununun ekonomi olduğunu dile getirdi. Trabzonspor olarak ekonomik gerçeklerle yüzleşmek ve çözümler bulmak zorunda olduklarını ifade etti. Doğan, göreve geldikleri günden itibaren yaklaşık 7 ay içinde 110 milyon Euro'yu bulan gelir elde ettiklerini açıkladı. Bu gelirlerin bir kısmının sponsorluk, bir kısmının karşılıksız olduğunu ve bir kısmının da sermaye artışından geldiğini belirtti.

Başkan Doğan, bu gelirlerin bile Trabzonspor'un ekonomik sorunlarını çözemediğini ve problemlerin ne kadar büyük olduğunu gösterdiğini dile getirdi. Ayrıca, Trabzonspor'un borcunu faizler ve kur farklarına rağmen 4 milyar TL seviyelerinde tutmayı başardıklarını söyledi.

Doğan, önümüzdeki dönemde 3 gayrimenkul projesinin bulunduğunu ve bu projelerle ekonomik açıdan sürdürülebilir bir kulüp olma hedefinde olduklarını belirtti. Yönetimin, Trabzonspor'u Türkiye'de ekonomisi sürdürülebilir bir kulüp haline getirmeyi amaçladığını vurguladı.

Başkan Doğan, kulübün ekonomik zorluklarla mücadele ederken sportif başarıyı da hedeflediğini ve bu dönemde yıldız transferler yapmamak adına ekonomik disiplini koruduklarını belirtti. Doğan, Trabzonspor'un hem yarışta olması hem de borçları ödemesi gerektiğini dile getirerek, bu değişimi ve gelişimi desteklemeye çağırdı. Abdullah Avcı ve sistemine güvendiğini ifade eden Doğan, bu sürecin başarıyla sonuçlanacağına inandığını belirtti.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Doğukan ÖZKURT