Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi, Trabzonspor camiasına ve bordo-mavili takıma gönül veren iş insanlarına dikkat çeken bir çağrı yaptı. Açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve kentteki diğer başkanlardan, Muhammed Salah başta olmak üzere Trabzonsporlu futbolcuların imzaladığı formaların şehit aileleri, gaziler ve gençlere ulaştırılması için destek istendi. Dernek ayrıca tekerlekli sandalye kullanan gazilerin Trabzonspor maçlarını daha rahat izleyebilmeleri için iş insanlarına localarının kapılarını açmaları çağrısında bulundu.

“Bir Forma Sadece Forma Değildir”
Dernekten yapılan açıklamada, geçmişte Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın kendilerine forma gönderdiği hatırlatılarak, bu formaların şehit aileleri, gaziler ve gençler açısından taşıdığı anlam vurgulandı.

Açıklamada, “Biz o formaları hiçbir zaman sadece bir spor forması olarak görmedik. Çünkü o formalar; şehitlerimizin emanetlerine, gazilerimize ve gençlerimize uzanan bir vefa eli oldu” ifadelerine yer verildi.

Dernek tarafından gerçekleştirilen “Vatan Kahramanlık” yarışmalarında söz konusu formaların gençlere, şehit ailelerine ve gazilere hediye edildiği belirtildi. Desteklerin yalnızca Trabzon’dakilere değil, Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan Trabzonsporlu şehit aileleri ve gazilere de ulaştırıldığı kaydedildi.

Muhammed Salah ve Trabzonsporlu Futbolculara Forma Çağrısı
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi, yeni bir forma kampanyası için de çağrıda bulundu.

Başta Ahmet Metin Genç ve Ahmet Kaya olmak üzere kentteki belediye başkanlarına seslenen dernek, Muhammed Salah’tan Trabzonspor’un diğer futbolcularına kadar imzalı formaların kendilerine ulaştırılmasını istedi.

Açıklamada bir formanın şehit evladı, gazi veya genç için taşıdığı manevi değere vurgu yapılarak, “Bir şehit evladının omuzlarında babasının memleketine duyduğu bağdır. Bir gazimizin elinde ‘Seni unutmadık’ demektir” ifadeleri kullanıldı.

İş İnsanlarına “Localarınızı Gazilere Açın” Çağrısı
Derneğin bir diğer çağrısı ise Trabzonspor’a gönül veren iş insanlarına yönelik oldu. Tekerlekli sandalye ile hayatını sürdüren gazilerin tribünlerde her zaman rahat şekilde maç izleyemediğine dikkat çekildi.

Bu nedenle loca sahibi iş insanlarından, en azından belirli maçlarda gazileri aileleriyle birlikte misafir etmeleri istendi.

Açıklamada, “Gazilerimize localarınızın kapılarını açın. Bir maçlığına dahi olsa tekerlekli sandalyesindeki bir gazimizi misafir edin. Onun ailesiyle birlikte güvenli ve rahat bir ortamda Trabzonspor maçını seyretmesine vesile olun” çağrısı yapıldı.

“O Locadaki En Kıymetli Misafir Gazimiz Olacaktır”
Dernek, yapılacak desteğin yalnızca bir maç bileti ya da loca koltuğundan ibaret görülmemesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamada, “İnanıyoruz ki o locadaki en kıymetli misafir; makam sahibi, iş insanı veya ünlü biri değil, bu vatan uğruna bedeninden bir parçasını veren gazimiz olacaktır” denildi.

Trabzonspor’un oluşturduğu güçlü aidiyet duygusunun vefa ile buluşturulması gerektiği belirtilirken, şehit aileleri ve gazilere yönelik desteklerin sembolik ama güçlü bir anlam taşıdığı ifade edildi.

“Trabzonspor Sevgisini Vefayla Buluşturalım”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi, açıklamasını birlik ve vefa mesajıyla tamamladı.

Dernek, “Biz büyük şeyler istemiyoruz. Bir forma bir şehit evladına, bir forma bir gaziye, bir loca koltuğu tekerlekli sandalyesindeki kahramanımıza, bir tebessüm hepimizin yüreğine” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda, “Gelin, Trabzonspor sevgisini vefayla buluşturalım. Şehitlerimizin emaneti hepimizin emanetidir. Gazilerimiz ise bu milletin yaşayan onurudur. Bordo-mavi sevdamızın en güzel tarafı, vefamız olsun” denildi.

UNESCO korumasındaki Macahel'de bal hasadı başladı
UNESCO korumasındaki Macahel'de bal hasadı başladı
İçeriği Görüntüle

Derneğin çağrısı, Trabzonspor camiası ile şehit aileleri ve gaziler arasında daha güçlü bir gönül bağı kurulmasını hedefliyor. İmzalı formaların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve özellikle tekerlekli sandalye kullanan gazilere maçlarda uygun ortam sağlanması için belediye başkanları, futbolcular ve iş insanlarından destek bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ