ÖNCE AVRUPA, SONRA DÜNYA 

Trabzonspor’un kurumsal kimliğine yakışır şekilde yurt dışında ‘Trabzonspor Fan Club’ açmaya başladık. Avusturya, Hollanda ve Almanya’nın Nordrhein Westfalen bölgelerinde açtık, buralarda faaliyetler yoğun şekilde sürüyor. Öncelikle Türklerin yoğun yaşadığı yerlerden başlayarak Avrupa’da her ülkede TS Fan Club açmak istiyoruz. Ardından da sırayla, diğer kıtalarda ulaşabileceğimiz, Trabzonsporlunun bulunduğu bütün ülkelere yayılmayı planlıyoruz. Taraftar yoğunluğuna göre bir ülkede birden fazla TS Fan Club açabiliriz. Mesela çok sayıda Trabzonspor sevdalısının yaşadığı Almanya’yı bölgelere ayırıp orada birkaç tane Club açacağız. Dünyanın pek çok önemli kulübünün bu tür çalışması var.  Biz de bu projeye büyük önem veriyoruz.” 
 
YURTDIŞINDA TS FUTBOL OKULLARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan 1461 Trabzon Futbol Kulübüne ziyaret Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan 1461 Trabzon Futbol Kulübüne ziyaret

“Bu merkezler resmi statüde olacak ve Trabzonspor tarafından kontrol edilecekler. TS Fan Club yapılanmalarına çok önemli. Buralarda TS Club ürünleri satılacak, taraftarların buluşma noktası olacak, maç ve diğer etkinliklerin organizesi sağlanacak ve mümkün olduğunca çok sayıda Trabzonspor Futbol Okulları’nın açılmasını planlayacak. Bu okullar kulübümüzün geleceği olacak. Şu anda sadece Avrupa’da 200’ün üzerinde Trabzonspor Taraftar Derneği var ve bunları mümkün olduğunca tek çatı altında buluşturmak istiyoruz. Bu projemizde sorumluluk alan Başkanımıza ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” 
 
ULUSLARARASI ARENADA TANINAN KULÜP

“Yurtdışında Trabzonspor taraftarlarını kenetleyip takımlarına sahip çıkmalarını organize etmek öncelikli hedefimiz. Arkadaşlarımızla birlikte bu konuda istikrarlı şekilde ve hata yapmadan projelerimizi yavaş yavaş gün ışığına çıkartmaya çalışıyoruz. Yurtdışı sponsorluk görüşmelerimiz de aralıksız devam ediyor. Yurtdışında Trabzonspor’un marka değerini arttırabilirsek, ileriye dönük verimli geri dönüşler olacağını düşünüyorum. Dünyanın her tarafında Trabzonspor’un tanınıyor olması, kulübümüzün ne kadar büyük olduğunun göstergesidir. Umarım uluslararası başarılarla yurtdışındaki marka değerimizi daha da pekiştiririz. Mesela son oynadığımız İsviçre’deki Basel maçında stadyumun dörtte üçü Trabzonspor taraftarlarıyla doluydu, her Avrupa maçında durum neredeyse bu şekilde. Bu kadar büyük bir camia olarak ortak hareket edip daha büyük başarılara imza atabiliriz.” 
  
ŞAİBESİZ KUPALARLA DOLU MÜZE 

“Yıllardır hiç değişmedi: Trabzonspor olarak sadece rakiplerle değil, zaman zaman hakemler ve güçlü lobilere karşı da mücadele ediyoruz. Geçmişte çok haksızlıklara maruz kaldık. Diğer takımların da haksızlığa uğradıkları eminin ki olmuştur. Bizi farklı kılan nokta, camia olarak doğru yoldan ayrılmamamızdır. Tertemiz, şaibesiz şampiyonluk kupalarıyla dolu bir müzeye sahip olmak gurur kaynağıdır. Biz yönetim olarak Trabzonspor’umuzu hiçbir arenada ezdirmemek için 24 saat çaba gösteriyoruz ve bu konuda asla tavizimiz olamaz. Rekabetin en güzeli, adil şartlarda gerçekleşendir.” 
 
HEDEFTEN ASLA ŞAŞMAK YOK 
“Trabzonspor benim için, Trabzonlu olmanın en üst kimliğidir. Buraya hizmet etmek büyük bir gurur. Tabii ki kolay bir dönemde göreve gelmedik. Başkanımız Ertuğrul Doğan ve yönetimdeki arkadaşlarımıza inandığım, bu güzide kulübü ekonomik anlamda refaha kavuşturacak projelerimiz olduğu için buradayım. Bu ekibin ortak hedefi, Trabzonspor’a en iyi şekilde nasıl katkı sağlayabileceğimizdir. Ve o hedefimizden asla şaşmadan, elimizden gelenin en iyisini Trabzonspor’a vermeye çalışıyoruz. Zor günlerde Başkanımızla birlikte sorumluluktan kaçmayıp takımımıza sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz.” 
 
GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOL ALIYORUZ 

“Bugünkü şartlarda neredeyse bütün kulüplerde sürdürülebilir ekonomi zor görünüyor, özellikle Avrupa kulüpleriyle mukayese yaptığımızda bu dengenin ne kadar zor olduğu net ortada. Bizim bu konudaki çalışmalarımız, sürekli sponsorlukları genişletip güçlendirmek, gelir getirici projeler geliştirip dengeyi sağlayabilmek. Takım olarak Avrupa’da başarılı olmak da çözümün büyük bir parçası olacaktır. Göründüğü gibi kolay bir süreç değil, kısa vadede mevcut sorunları en aza indirmeye çalışıyoruz. Ama uzun vadede Trabzonspor’umuzu aydınlığa çıkaracak gelişmeler olacağına camiamızın inanmasını diliyorum çünkü çok güçlü bir şekilde yol alıyoruz. Sabır ve onların vereceği destekle aşılmayacak engel kalmayacak.” 
 
BİRKAÇ SANİYELİĞİNE ŞEHİR SESSİZLİĞE BÜRÜNÜRDÜ! 

“Trabzonspor sevdam, kendimi bildim bileli var olan bir tutku. Her Trabzonlu gibi ben de futbol topu peşinde koşarak çocukluk ve gençlik yıllarımı tamamladım. Odamın duvarından hiçbir zaman Trabzonspor posteri eksik olmadı. Şanslıyım ki Trabzon’da doğdum ve başka bir şehrin takımını tutmak zorunda kalmadım. Trabzonspor’da yöneticilik yapmış olan babamla birlikte çocuk yaşlarından beri takımımızın maçlarını canlı izleme fırsatım oldu, statta yaşadığım heyecan çok ayrıydı, her anı benim için kıymetli. Ayrıca hafta sonları radyodan canlı dinlediğim Trabzonspor maçlarını da unutamam. Spiker ‘Trabzon’a bağlanıyoruz’ dediğinde yüzbinler tek nefes olur, birkaç saniyeliğine şehir sessizliğe bürünürdü adeta. Gol haberi geldiğinde ise aynı anda dört bir yandan kulakları sağır edecek sesler gelirdi!” 
 
ANNENİN ÇOCUĞUNU SEVDİĞİ GİBİ! 

“Tüm Trabzonspor sevdalılarına seslenmek istediğim bir konu var: Bu takım hepimizin sevdası ve takım tutmanın tek şartının iyi günde de kötü günde de sevdasına sahip çıkma hissiyatının bizlerde oluşmuş olmasıdır. Futbolcular kazanıp kaybedilebilir, yönetimler zaman zaman hata yapabilir. Ama bu kulüp her zaman kalıcıdır ve özeldir. Taraftar, annenin çocuğunu sevdiği gibi karşılıksız olarak takımını sevip sahip çıkmalıdır.”

Muhabir: AYTEKİN AKAY