Avcı Yönetiminde ki Trabzonspor Kan mı Kaybediyor?; Avcı Buna Nasıl Son Verecek? Avcı Yönetiminde ki Trabzonspor Kan mı Kaybediyor?; Avcı Buna Nasıl Son Verecek?

DÜŞÜNCELERİNİ AKTARDI
Ziyarette Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut, Spor Müdürü Yahya Karabina ve Spor Yazarı Servet Özkara ile seçimler, Trabzonspor’un genel durumu ve Türk futbolu hakkında düşüncelerini açıklayan Hacısalihoğlu özetle şunları söyledi:

TİTİZ ÇALIŞTIK
“Aslında ben böyle çok adaylı divan seçimini pek uygun bulmam. Anlaşarak herkesin kabul edeceği isimlerden oluşan bir liste yapılabilirdi. Lakin böyle olmadı. Biz de çok titiz davranarak listemizi belirledik. Bu arkadaşlarımızın hepsi bir şekilde Trabzonlulara dokunmuş, Trabzon’a ve Trabzonspor’a uzak olmayan insanlardır. Trabzon dışında bulunan Erdal Atalay ile Tuncay Bender de aslında dışarıdan değillerdir. İkisinin de uzun yıllar Trabzonspor’a çok değerli hizmetleri geçmiş, hem Trabzon hem de Trabzonspor’la irtibatlarını hiç kesmemiştir. Bence bütün olarak baktığımızda yönetim kurulunu oluşturacak kapasitede arkadaşlarımız bir araya gelmiştir.

BÜTÜN KULÜPLER ZORDA
‘Bildiğiniz gibi divan kurullarının yasal bir yaptırım gücü yoktur. Bizler de yılların tecrübesiyle ve Trabzonspor gerçekleriyle gördüğümüz aksaklıkları, yapılması ve yapılmaması gerekenleri yönetim kuruluna ileterek, taraftarla yönetim kurulu arasında bir köprü oluşturarak bunların giderilmesi yönünde düşüncelerimizi dile getirip önerilerde bulunacağız. Genel Kurul öncesi tüm delegelere ulaşmaya çalıştık. Bugün bütün kulüpler zordadır ancak siz sadece Trabzonspor olarak bir şey yapamazsınız.’ 

BAŞKAN VERMEZSE..
‘Bunlar Spor Bakanlığı, Futbol Federasyonu, hatta Maliye Bakanlığının önderliğinde yapılacak düzenlemeler ve bunlara gerçekçi bir denetleme ile kulüplerin de katılmasıyla ancak sağlanabilir. Şu bir gerçek ki bugün neredeyse tamamı mali yönden çok zorda olan kulüplerin düze çıkmaları da pek mümkün görünmemektedir. Ve hatta iş öylesine kötü bir boyuta ulaşmıştır ki, kulüpler artık borç bile bulamaz durumdadır. Trabzonspor’da Başkan vermeye devam etmezse iş kilitlenir.’

Muhabir: AYŞE SANCAK