Trabzonspor’da Divan Başkanlığı Olağan Genel Kurulu için geri sayıma geçildi. 2 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Olağan Genel Kurul öncesi mevcut Başkan Ali Sürmen aday olmayacağını açıklamıştı. 

Gelinen süreçte Denetim Kurulu Başkanı Mahmut Ören ile eski Mali Saymanlardan Emin Kahraman, Divan Başkanlığı için adaylıklarını resmen açıklamıştı. Eski Asbaşkanlardan Hayrettin Hacısalihoğlu da resmen adaylığını açıklamasa da seçim çalışmalarını sürdürüyor. 

TFF ve Trabzonspor eski yöneticilerinden Yaşar Aşçıoğlu’nun da Divan Başkanlığı için ismi geçiyordu. Aşçıoğlu da daha önce yaptığı değerlendirmelerde aday olabileceğini kamuoyu ile paylaşmıştı. TAKA Gazetesi olarak ulaştığımız Aşçıoğlu’na Divan Başkanlığı’na aday olup olmayacağını sorduk. Aşçıoğlu, çok güçlü bir yönetim kurulu ile yola çıkmaya hazırlandıklarını ancak yaptıkları değerlendirmelerin ardından çok adaylı seçime girmeyi uygun görmediklerini söyledi.

Umut Güneş, Gaziantep Maçındaki Performansıyla Taraftardan Takdir Topladı Umut Güneş, Gaziantep Maçındaki Performansıyla Taraftardan Takdir Topladı

Aşçıoğlu şunları söyledi; “Divan Başkanlığı seçimiyle alakalı olarak daha önce aday olabileceğimi kamuoyu ile paylaşmıştık. Niyetimizi söylemiştik. Trabzonspor hepimizin ortak değeri. Mevcut başkanımız Ali Sürmen, görev süresi boyunca ağabeylik vasfı ile kayda değer çok iyi işler yaptı. Birlik beraberlik adına hizmetleri takdire şayan. Birlik beraberliğimizi önceleyerek ortaya koydukları yönetim anlayışı ve hizmetleri için teşekkür ederim. Yönetimler ile Divan arasında bugüne kadar bir sorun yaşanmadı.

Bu dönemde akılcı yönetim, vizyon sahibi yöneticiler ile kulübümüzün tarihini, geleneklerini, geçmişte yaşanmışlıklarını, genlerini ve ruhunu iyi bilen kıdemli üyelerin oluşturduğu divanımızın uyumlu ve koordineli çalışması son derece önem arz ediyor. Biz de bu hassasiyetleri bilerek Trabzonspor’u sevgi ve tutku ile yaşatan, geleceğe yönetim projeleri olan arkadaşlarımızla birlikte Trabzonspor’a hizmet etmek için Divan Başkanlık ve yönetim seçimlerine katılmak üzere hazırlık yapmıştık. Kulübümüzün hem gününü hem geleceğini düşünerek yönetimlere ve değerli camiamız ile paylaşacağımız geleceğe dair vizyon belgesini de önerilerimizle birlikte hazır hale getirmiştik.

Geleceğe, Divan ve yönetimin el ele ve dayanışma içerisinde girmesi öncelikli hedefimizdi. Ancak geldiğimiz noktada gördük ki henüz divan üyelerimiz kendi içerisinde birlikteliği sağlamaktan uzak ve daha da uzaklaşmaya gidilecek sürece doğru sürüklenmekte. Elbette aday olmak, Trabzonspor’a hizmet yarışının içinde olmak her Divan Kurulu üyesinin hakkıdır. Diğer taraftan aday enflasyonu haline dönüşen çoklukta adayla gidilen seçim süreçlerinin camiada kırılmalar, kırgınlıklar ve küskünlükler yaratıyor. 

Rakiplerimizle ve özellikle İstanbullu büyük lobili, büyük bütçeli takımlarla yarışırken öncelikle içeride birlik ve bütünlüğün sağlanması Trabzonspor’un menfaatinin gereğidir. Aday enflasyonu Trabzonspor’a hizmet yarışından çok kişilerin kendini ve kendi tarafındakileri öne çıkarmaktan başka hiçbir işe yaramayacak. Bu nedenle Trabzonspor’un yetiştirdiği önemli fikir, düşünce ve spor insanlarından oluşan arkadaşlarımızla birlikte bu yarışın içinde olmamaya karar verdik. Umudumuz adayların kendi iç muhasebelerini yaparak Trabzonspor’a hizmet yarışında kırmadan, dökmeden sağduyu ile hareket etmeleridir. Divan Başkanlık seçimiyle alakalı daha açıklama yapmayacağım. Her şeyin Büyük Trabzonspor tutkulu ile kulübümüz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak