KİMİNLE KONUŞTUYSAK ÖNEMLİ MESAFE KAT EDEMEDİK


Trabzonspor Divan Başkanlığı için daha önce adaylığını açıklayan Yusuf Ziya Yılmaz, bugün düzenlediği basın toplantısında adaylıktan çekildiğini açıkladı. Yusuf Ziya Yılmaz şunları söyledi: “Sürecin başlangıcından bugüne kadar yaşananlar adaylık sürecinde karşılaştığım durumlar neticesinde Divan Başkanlığı’nın neden önemli olduğuna dair açıklamalar yapmak istiyorum. Divan başkanımızın Ali Sürmen aday olmayacağını açıkladı. Geçmişte divan yönetimlerinde istenmeyen olaylar yaşandı. Biz de arkadaşlarımızla istişarelerde bulunduk. Aday olun telkinlerinin arkasına da haklı gerekçeler koyduk. Kiminle konuştuysak bu konuda olumlu dönüş olmadı. Herkesin kendine göre makul bize göre makul olmayan gerekçeler sunarak bu işte olmak istemediğini söyledi. Başka bir arkadaş ‘sen neden olmuyorsun?’ dedi. Ben icrada olmak istiyorum dedim. Bu konuda bir sonuç çıkmayınca ben olabilirim dedim. Geçmişte burada görev yapmış ağabeylerimizle fikir alışverişinde bulunduk. Olumlu geri dönüşler aldık. Divan kurulunun toplantısı vardı. Mevcut divan başkanı genel kurul sürecini ilan edecek ve kamuoyu ile paylaşacaktı. Bugünkü adaylar dahil kimse aday olmadı. Bir kısmını telefonla aradım bir kısmının şartları vardı. Ortaya çıkan durum pek kabul edilebilir değildi. Trabzonspor’u düşünenler serzenişlerini ortaya koydu. Sonuçta bu noktaya gelindi. Bundan sonra yapılması gereken doğru yönlendirmeyle bu süreci yaşatmalıyız. Trabzonspor tarihinin en ağır ekonomik ve sportif başarısızlık dönemini yaşıyor. Hem ekonomik hem sportif olarak problem yaşıyor. Bu problemin kaynağı da bize göre geçmişten gelen bana göre 17 yıldan beri her divan toplantısında iki kongrede bir bugün gelinen durumu o gün çeşitli nedenlerle ifade ettim. Bugün gelinen durum benim için sürpriz değildi. Bu bir süreç olarak yaşandı. Devamlı yanlış yapılarak gelindi. Bir ölçü de divan başkanı da etkin olabilirdi. Etkin bir denetim, uyarı ve bilgilendirme yapılmalı. Divan başkanı müessesi şampiyon olan takımlarda var. İstanbul’un 3 büyük kulübünde var.

Whatsapp Image 2024 02 14 At 11.55.48

DİVAN BAŞKANLIĞI HİZMET ALANIDIR


Trabzonspor bir şike süreci yaşadı. Bir yalnızlık yaşadı. Bütün organların etkisi olduğu gibi divan başkanlığının da etkisi var. Bu söylediğim şeyler yönetimin yalnızlığı ve yanlışı devam ediyor. Bir divan başkanı adayı olarak yönetimin yanında onunla beraber oturup öyle bir görüntü vermem. Yapılması gereken ne varsa yaparım. Katkı vereceğimi düşündüğüm için aday oldum. Üç tane oyuncuya 350 milyon para ödüyoruz. Oyuncular nerede Afrika Kupası’nda. Bizim için en önemli en kritik zamanda yok. Bizim oyuncularımız kupaya gittiler. Hepimiz yolu gözlüyoruz. Tecrübesizlik ve bilgisizlik var. En önemlisi yalnızlık var. Yönetim yalnızdır. Harcamalar yapılıyor. Bu paraların heba edilmesi doğru mudur? Başkan cesurca harcama yapıyor. Bana göre felakete harcama yapıyor. Böyle bir yerel basın başka ilde yok. Hem basın hem birey olarak Trabzonspor’dan önemli katkılar alıyoruz. Bu yanlışları yaparak yönetim nereye kadar gidebilir. Sadece divan başkanlığı konusu değil herkesin konusu. Yarın sayın başkan Ertuğrul Doğan ‘yeter artık bırakıyorum’ dediği zaman planınız var mı dedim. Trabzonspor’un hazırladığı, camianın önde gelenlerinin hazırladığı bir plan var mı? Divan başkanlığı hizmet alanıdır. Trabzonspor’un ihtiyacı olması durumunda divan başkanlığından daha farklı bir nokta da bu başkanlıkta olabilir ancak ihtiyacı olması durumunda bu göreve de gelirim. Hiç tereddüt etmeden yaparım. Bana bir koltuk verin bunu yaptım onu yaptım kariyeri taçlandırayım anlayışına katılmıyorum. Tüzüğün çizdiği sınırlar var. Kişiden kişiye değişen yorumlar var. 


5 ÖNERİ SUNDUM

Yusuf Yazıcı'nın Parıltısı: Lille'deki Başarısı ve Geleceği Yusuf Yazıcı'nın Parıltısı: Lille'deki Başarısı ve Geleceği


Bu süreç tabi 4 tane adayın olması divan üyeleri arasında ciddi rahatsızlık yarattı. Eski asbaşkan Erol Tuna bu işe çözüm bulmak amacıyla 4 adayı kendi ofisinde bir araya getirdi. Çare bulalım dedi. Ben kendimin içinde olmadığı doğrudan ya da dolaylı 5 tane öneri sundum. İlk olarak burada sorumluluk üstlenen Erol bey aday olsun biz çekilelim dedim. Mahmut Ören çalışkan bir arkadaşımızdır. İkinci olarak sen istersen Hayrettin Hacısalihoğlu tarafına doğru çekil biz de Emin Kahraman ile birlikte istişare edelim iki aday olsun. Bu da bir çözüm olsun dedim. 3’üncü bir çözüm istemediğim halde kura çekelim dedim. Biri diyor ki en yaşlı üyeyim. Biri farklı bir şey diyor. Ben de diyorum ki ilk başta ben aday oldum ben çıktım dedim. 4’üncü olarak uzlaşma olmazsa diğerleri birleşsin diye öneri sundum. 5’inci olarak da sahne sizin dedim. Mahmut Ören hiçbirine katılmıyorum dedi. Toplantıya onsuz devam ettik. Meğer diğer adaylarda kabul etmiyormuş. 


YÖNETİM DİVANA KARIŞTI


Yönetim sanki kendi işini çok iyi yapıyormuş gibi bizim işimize katıldı kendi adayını önerdi. Geçmişte divan başkanlığı için mücadele eden insanların husumetini bu zemine taşıdılar. Bir taraftan da kavganın esaretinde bulunduk. Sonuç olarak divan üyeleri bu işten rahatsız. Ne var bu divanda diyor? Neden 4 aday diyor? Hepsi haklı. Hanginize oy vereceğiz diyor. Benim için önemli değil. Ben rahatsızlık duymam. Ben hizmete talip oldum. Neden yönetime aday olmuyorsunuz diyorlar? Gayet haklılar. Ben Trabzonspor’a olan görevimi divan başkanlığı olarak bitirmeyeceğim. 4 tane aday 40 tane divan üyesi. Bunları seçmek problem değil mi? Mücadele o kadar farklı boyutlara gidiyor ki divan üyeleri bu şikayetlerinde haklı. Bir seçilme kaygısı yaşamıyorum. Bu duruma yaklaşmayan adaylarımız var.  Ben adaylıktan çekiliyorum demiyorum ben bir yol açıyorum. Fiili olarak bir yol açıyorum benim arkamdan gelsinler. Trabzonspor’a yakışan bir seçim gerçekleştirelim. Ben artık bu kavgada yokum diyorum. Bir çözüm önerisi sunuyorum. Çözüm önerisinin fiiliyatını ortaya koyuyorum. Ben bu kavganın içerisinde yokum diyorum. Trabzonspor başkanlığına ben zaten hazırım. Kim yapıyorsa iyi yapsın biz ona destek verelim. Trabzonspor konusunda bir bilinmezlik yok. Dirayet, cesaret ve otorite eksikliği var. Trabzonspor’un transferi bir araştırma gerekiyor. Başkan adayı ‘olurum’ diyorum olacağım demek için şartların oluşması gerekiyor. Yarın yönetim giderse ben hazırım diyorum. Benim kafamda bir formül var. Bu formül 5-10 kişiyle uygulanabilecek bir formül değil.

Editör: Birol Sancak