TÜRK FUTBOLUNUN SİMGE İSMİ

Değil sadece Trabzonspor’un, Türk futbolunun 1970 li yıllarına damgasını vuran, hangi takım taraftarı olursa olsun, herkesin gönlünde taht kuran anlatılmaz bir futbolcuydu Ali Kemal Denizci… Aslan yelesi saçları 2, 3 kişiyi bana mısın demeyen çalımlarıyla ipe dizip sağ kanattan fırtına gibi rakip kaleye inişi vardı ki, anlatılmaz yaşanır. Bordo-Mavili kulüple 2’si Süper Lig olmak üzere 7 kupa kaldıran, Trabzonspor’dan A Milli Takıma giden ilk oyuncu olan efsane sağ kanat oyuncusu Ali Kemal Denizci ile dünü, bugünü ve yarını konuştuk. O dönemler her yıl en çok para eden oyuncusunu satıp bir yılını kurtaran Trabzonspor’dan burada alacağının kat kat fazlasını verdikleri halde gitmek istemeyen, Trabzonspor taraftarının satılmasın diye yürüyüş yaptığı ilk ve tek futbolcu olan Ali Kemal Denizci, sonunda ağlaya ağlaya ayrıldı Trabzonspor’dan ama gönlü hep burada kaldı. Öyle ki, Avni Aker’de oynanan bir Fenerbahçe maçının devre arası olduğunda adımları kendisini Trabzonspor soyunma odasına yönlendirdi de, son anda fark edip yön değiştirdi. Sözü fazla uzatmadan sizleri yaşayan bir efsane Ali Kemal Denizci ile baş başa bırakıyoruz…

-Sahaya öyle büyük bir özgüvenle çıkardık ki rakibin hiç şansı olmazdı. Öyle ki sadece diğer takımların değil Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın futbolcuları bile Avni Aker’deki maçlardan önce “Ne olur 2’den fazla atmayın” derdi.

Gençlerin Gözü Şampiyonlukta: Trabzonspor U19, Beşiktaş'ı Hedefliyor! Gençlerin Gözü Şampiyonlukta: Trabzonspor U19, Beşiktaş'ı Hedefliyor!

-Galatasaray’la anlaşmıştım ama Trabzon uçağını kaçırınca Fenerbahçe devreye girdi. İki yıllık alacağımın hepsini peşin olarak masanın üzerine koydular. Bana biraz müsaade edin deyip çıktım Faroz Limanına gittim. Gözü yaşlı bir şekilde denize, martılara baktım. Rahmetli Ergün Abi’ye (Kantarcı) rastladım. “Trabzonspor seni kovuyor ya kovuyor. Hiç düşünme git at Fener’e imzayı al paranı” dedi.

-Trabzonspor tarihinin en yetenekli 10 futbolcusu sayılsa, Abdülkadir Ömür ilk 5’e girer. Ancak kendisinden beklentilerin farkında olduğu için bu büyük baskıyı kaldıramıyor, “Basit oynayayım, hata yapmayayım” diye yeteneklerini kullanamıyor. İddiasız bir kulüpte olsa çok faklı olur.

-Şampiyonluktan sonraki süreçte hatalar yapıldı. “Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olayım” diyerek büyük paralarla yapılan transferler tutmadı. Kulüp ekonomik olarak sıkıntıya düştü. Trabzonspor’da elbette yıldız oyuncu transferi yapacak ancak bek, stoper, ön libero gibi mevkilerde, en azından tamamlayıcı oyuncuları altyapısından çıkarmak zorunda. Bunun için de tüm ligler en iyi şekilde taranmalı.

TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT