Diğer adaylardan Trabzonspor Kulübü Eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu da bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklamada adaylığını resmen açıkladı. Hacısalihoğlu, “Ziya Bey sahasında çocukluğunu geçirmiş, yeteneği, profesyonel futbolcu olmaya maalesef yetmemiş bir kardeşiniz, ağabeyiniz olarak açıkçası Trabzonspor’a saha içinde katkı vermeyi çok isterdim. Ama olmadı. Sonrasında camianın yönetici, teknik adam ve futbolcularıyla sürekli birlikteliğimin devamında, yöneticilik onurunu yaşadım. İlk yönetici olduğum günden itibaren Asbaşkanlık süreci de dahil Ziya bey sahasındaki o heyecanım, kulübe katkı verme çabamı daima zirvede tuttu. Tavizsiz şekilde önceliğim olan Trabzonspor’un çıkarları nedeniyle, iyi niyetlerinden asla şüphe etmemekle birlikte, zaman zaman yönetici arkadaşlarımla ciddi fikir ayrılıkları yaşadığım ortamlar olmadı değil. Ama bilinmelidir ki her şey sadece Trabzonspor içindi. Trabzonsporluluk ve Bordo-Mavi aşk nedeniyle, bunca yılın deneyimiyle, kendi alanlarında ve kulübümüzde, tecrübeli, yetenekli değerli arkadaşlarımla birlikte camiamıza divan başkanı olarak hizmete devam etmek istiyorum. 

F006Cc43 7612 44E9 9969 79F8Fa3488D3
Bu noktada divan başkanlığına aday sayısının çokluğu konusuna bir parantez açmalıyım. Divan Başkanlığı yarışı bugüne kadar nasıl camiamıza yaraşır biçimde herhangi bir tatsızlığa neden olmadan geçmişse, sonucuyla da tarafların kulüp sevgisini ön plana çıkaracağından, bütünlüğü korumaya devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü bu kulüp büyük camiaların birlikteliğinden doğmuştur. Kırmızı-Beyaz’dan Bordo-Maviye geçişte yaşanan tartışmalı gelişmelerde bile camianın birlik beraberliği bozulmamış, herkes bir şekilde elini taşın altına koyarak destek vermiştir. Sonrasında içinden çıkan değerlerin özveriyle çalışmaları ve katkılarıyla bugüne kadar gelmiştir.  Bu bütünlüğün oluşturduğu enerjiyle Lig şampiyonluğu tarihte ilk kez İstanbul tekelinden kurtarılıp Anadolu’ya taşınmıştır. Bu büyük başarının oluşmasında pay sahibi olan başta Ali Osman Ulusoy, Rıfat Dedeoğlu, Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Kaptan Cemil Usta ve Kadir Özcan olmak üzere aramızdan ayrılan tüm değerlerimizi rahmetle, yaşayanları sevgi ve saygıyla anıyoruz. Bu büyük mirastır bütünlüğümüzü sağlayan. O nedenle seçim süreci bugüne kadar Trabzonspor’a yaraşır biçimde geçmiştir. İnanıyorum ki tarafları bir araya getiren, kulübe ilk gündeki heyecanıyla katkı sağlayan bir şekilde de sonuçlanacaktır. 


Divan Kurulu’nun saygı değer üyeleri görev verdiklerinde, camiayı her daim en iyi şekilde temsil edecek, yönetimle uyum içinde çalışacak, elimizi taşın altına koymamız istendiğinde gerekeni yapacak ve yanlışlarını gördüğümüzde uyaracağımızdan emin olabilirler. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, seçim sonuçlarının camiamız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

C32E37B6 4C83 4060 8040 0A6Bfe67384E

Trabzonspor'un Transfer Hedefi: Hamburg'un Slovak Yıldızı... Trabzonspor'un Transfer Hedefi: Hamburg'un Slovak Yıldızı...

Adaylıktan çekildiğini açıklayan Yusuf Ziya Yılmaz’ın çekilmesini bekleyip beklemediği konusunda yöneltilen soruya cevap veren Hacısalihoğlu, “Bilemiyorum, seçim bu epeyce de süreç var. Gelişmeler oldu. Trabzonspor’un bugüne kadar ki divan seçimlerini hatırlasanız aday ya da başkan olacak kişi tespit edilir seçimler yapılırdı. Bu safer maalesef çok önceden alışılmışın çok öncesinden seçim atmosferine girildi. Bana da ‘aday olacak mısın?’ diye sordular. Böyle bir tartışmanın olmasını doğru bulmadığımdan kesin bir karar vermediğimden ‘Hayır, bakarız’ gibi ifadeler kullandım. 20 gün var. Bu bile çok uzun bir süreç ama şimdi de açıklama yapmayınca o zaten aday olmayacak denildi bu da hoş değil. Aday olacak arkadaşlar da gayet sakin ve güzel kimseyi kırmayacak şekilde açıklamalar yapıyor. Hepsi Trabzonspor’da görev yapmak hizmet etmek için göreve talip olan değerli arkadaşlar. Hepsini seviyorum. Hepsiyle çalışmışımdır. Bunlar sevdiğim arkadaşlar. Gönül isterdi ki tek listeyle seçim organize edebilseydik. Bu fedakârlık yapılabilseydi. Mümkün olmadı. Arzumuz temennimiz tartışmasız bir seçim süreci yaşamak. Tahriklere kapılmayacağız. Trabzonspor’un birçok sıkıntısı var. Bu sıkıntının önüne divan geçmemeli” ifadelerine yer verdi. 
Adayların seçim öncesi bir araya gelip istişare yapması konusunda açıklamalarda bulunan Hacısalihoğlu, “Erol bey (Tuna) Trabzonspor İstişare Kurulu Başkanı, aday olan arkadaşları çağırdı. Divan seçimleri öncesi adayları birleştirebilir miyiz diye birkaç defa bir araya geldik. Uğraşıldı, sonucunda hiç değilse 2’ye düşürelim denildi. O öneri de kabul edilmedi. Sonunda herkes kendi yolunu tercih etti. Durum bu” diye konuştu.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak