Trabzonspor'da Hakem Alarmı! Taşkınsoy Kararı Endişe Yarattı
Trendyol Süper Lig'de zirve yarışını yakından ilgilendiren Trabzonspor-Gaziantep FK karşılaşması öncesinde bordo-mavili camiada hakem yönetimine ilişkin endişeler gündeme geldi. Bugün saat 16.00'da Papara Park'ta oynanacak mücadelede düdük çalacak Abdullah Buğra Taşkınsoy'un geçmişte yönettiği karşılaşmalardaki bazı pozisyonlar yeniden tartışma konusu oldu.
Geçmiş kararlar yeniden gündemde
Trabzonspor’da hakem endişesi! Gözler Abdullah Buğra Taşkınsoy’da. Zirve yarışında bugün saat 16.00’da Gaziantep FK’yı konuk edecek olan Trabzonspor’da saha içindeki mücadele kadar hakem yönetimi de merak konusu. Türkiye Futbol Federasyonu ile yaşanan gerilimlerin ardından Bordo-Mavili camiada hakem kararlarına yönelik endişeler artarken, karşılaşmayı genç hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy’un yönetecek olması dikkat çekiyor. Maçın VAR hakeminin kim olacağı da merakla bekleniyor.
Geçmişteki kararları hafızalarda
Abdullah Buğra Taşkınsoy’un bu sezon Beşiktaş-Kocaelispor karşılaşmasında verdiği kararlar, Trabzonspor cephesinde yeniden gündeme geldi. Söz konusu mücadelede kaleci Nübel’in kırmızı kart görmesi gerektiği ve penaltı kararı verilmesi yönünde değerlendirmeler yapılmış, ancak bu kararlar sahaya yansımamıştı. Bu yönetim, Nübel’in Trabzonspor karşısında forma giyebilmesinin önünü açan gelişmelerden biri olarak yorumlanmıştı.
Trabzonspor adil yönetim istiyor
Zirve yarışında kritik bir viraja giren Trabzonspor, Gaziantep FK karşısında hakem kararlarının ön plana çıktığı bir maç yaşamak istemiyor. Bordo-Mavili camiada beklenti, Taşkınsoy’un mücadeleyi adaletli bir şekilde yönetmesi ve sonucu belirleyecek tartışmalı kararlara imza atmaması yönünde. TFF ile yaşanan tartışmaların gölgesinde oynanacak karşılaşmada gözler yalnızca sahadaki futbolcularda olmayacak. VAR odasından çıkacak kararlar da yakından takip edilecek. Trabzonspor cephesinde temel beklenti ise net: Adaletli bir yönetim, eşit standartlar ve maçın önüne geçmeyen bir hakem performansı.




