Trabzonspor'un Süper Lig tarihinde iç sahada puan kaybetmediği takımlar arasında Gaziantep FK'dan daha fazla konuk ettiği sadece iki rakibi bulunuyor: Yeni Malatyaspor ve Karşıyaka.

Gaziantep FK'nın Süper Lig'de mağlup edemediği takımlar arasında en fazla karşılaştığı rakibi Trabzonspor.
Son iki karşılaşmayı kaybeden Gaziantep FK, bu rekabette üst üste üç yenilgi almadı.

Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçını kaybeden Trabzonspor, kulüp tarihinde en uzun serisini tekrarlama tehlikesi yaşıyor.

Bu sezon iç sahada çıktığı 16 maçın altısını kaybeden Trabzonspor, lig tarihinde daha fazla mağlubiyeti sadece 2011/12'de yaşadı.

Bu sezon Süper Lig deplasmanlarında Gaziantep FK'dan daha fazla mağlubiyet alan tek takım Fatih Karagümrük.
Trabzonspor, bu sezon oynadığı dokuz maçta beşer kafa golü atan Enis Destan ve Paul Onuachu ile dikkat çekiyor.

Trendyol Süper Lig'in 35. Haftasında Samsunspor Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'una Karşı Üstünlük Kurdu Trendyol Süper Lig'in 35. Haftasında Samsunspor Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'una Karşı Üstünlük Kurdu

Gaziantep FK'nın Süper Lig'de attığı son dört golün üçünde pay sahibi olan Alexandru Maxim, geçen hafta Kasımpaşa karşısında gol atıp asist yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Trabzonspor'un başında Gaziantep FK'ya rakip olduğu beş maçın dördünü kazanan Abdullah Avcı, bordo-mavili ekiple daha fazla mağlup ettiği bir takım bulunmuyor.

Bu istatistikler ve geçmiş performanslar, Trabzonspor-Gaziantep FK maçının heyecanını artırırken, karşılaşmanın kritik önemde olduğunu da ortaya koyuyor.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak