YÖNETİM ŞEKİLLERİNİ BELİRLEDİK
Akademimiz çok geniş. Üç tane yerleşkemiz var. Kadir Özcan, Özkan Sümer ve Mehmet Yılmaz.  Bir direktörün akademiye tamamıyla hakim olma şansı yok. Hocaları, oyuncuları tamamıyla takip etmek zor oluyor. Kadir Özcan’ı yetiştirme Özcan Sümer’i geliştirme olarak değerlendiriyoruz. Sadece oyun değil sadece saha değil. 6 haftalık raporlar eşliğinde her hafta raporlar alıyoruz. 20 Ekim’de Double-Pass bize geldiği günden itibaren bize herhangi bir şekilde diretme yapmadılar. Bireysel toplantılar yaptık. Online toplantılar yaparak onlara bilgiler verdik. Bize bir organizasyon planlaması çıkardılar. 5 tane yönetim şekli çıkardılar. Yönetim şekillerinden 3 tanesini belirledik. Sonucunda kendimiz bir yönetim şekli oluşturduk. Adını Flatholarşi koyduk. Asla tek başına hareket etmek yok. Sistemli gidiyoruz. Toplantılarımızın sonucunda çıkacak kararları değerlendirip kulübümüze en yararlı kararları almaya çalışıyoruz. Sezon başında yapmaya çalıştığımız şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Biz departmanlarımızı kurarken bu departmanlardaki oluşumları planlayıp bu şekilde devam etmeye çalışıyoruz. Double-Pass’ın bize sunduğu çok ekstra bir departman var. Oyuncu refahı departmanı. Trabzon’da biz de bu oyunun içerisinde bulunduk. Oyuncu refahı, ailelerin durumu, oyuncuların saha içerisindeki davranışlarını çok önemsiyoruz. Oyuncuların 40 bin kişinin önüne çıkabilecek bir karakterde olması bizler için çok önemli. Liderlik özellikleriyle beraber kendine kanıtlayacak bir şekilde çıkması bizim en önemli konumuz. Sadece oyuncunun maç kazanmasını öğretmeyeceğiz bütün zorluklara karşı alabilecekleri reaksiyonları öğretmek zorundayız. Doğru bir birey yetiştirmek zorundayız. Toplamda 298 oyuncumuz akademimizde mevcut. Double-Pass bize oyuncu sayısının çok olduğunu ve bir grupta 35 oyuncu olmayacağını 21+4 ile sınırlandırılması gerektiğini söyledi.  Eksik yapabiliriz ama asla yanlış yapmayacağız. 

TAKIMLARIN, OYUNCULARIN VE ANTRENÖRLERİN GELİŞİMİ
Altyapı Başantrenörü Mustafa Ramazan: Özellikle çok üstüne durduğumuz oyun profilleri çok önemli. Antrenman planlaması yapıyoruz. Akademideki oyuncuların grup içindeki geçişleri adına zorluk yaşamaması adına 26 karakteri tek bir çatı altında toplamaya çalıştık. Bizlerin belirlediği Double-Pass’ın belirlemediği bir organizasyon oluşturduk. Oyunu parçalara ayırdık. Sadeleştiren oyun oyuncunun oyunu daha iyi anlamasını amaçlıyor. Oyun sistemlerimizi belirledik. Antrenörlerimiz bu doğrultuda çalışıyor. Yeni sisteme uyum bizim ilk hedefimizdi. Takımların, bireysel oyuncu ve antrenör gelişimiydi. Antrenörün katkısına katkıda bulunmak ana hedeflerimizden bir tanesi. Özkan Sümer Futbol Akademisi sadece oyuncu değil kendini ifade edebilen antrenör de yetiştirmek durumundadır. Bir yıllık antrenman programımız sezon başında hazırlandı. 6 haftalık periyodlara bölündü. Hafta hafta antrenörlere teslim edildi. Antrenmanda neler yapılacağı sahanın hazır olması antrenmanı ve oyuncuyu geliştirme adına bizim için çok önemli. Takımların gelişimi bizim için çok önemli. Skordan ziyade oyuncunun bireysel gelişimi bizler için çok daha önemli. Sahadaki mevkilerde çok karışıklık var. Biz bunları akademimizde numaralandırdık. Oyuncuya 3 numaralı mevkiye geç dediğimizde oyuncu sol bek mevkisine geçmesi gerektiğini anlıyor. Oyuncunun güçlü yanı ve çalıştırdığı takdirde üzerine katabileceği yönlerini oyuncuya katmaya çalışıyoruz. Bireysel oyuncu analizlerimizi yapıyoruz. Görsel oyunculara çok daha katkı sağlıyor. Çok daha kolay ikna edilebiliyor. Güçlü yanlarını mükemmel hala getirmeye çalışıyoruz. Her oyuncunun akademide bir kimlik kartı var. Her oyuncuyla ilgili bir düşünce ve fikir var. Antrenörlerimize iletişim dersleri veriyoruz. 

DOUBLE-PASS ÇOK İSTEDİ
Oyuncu Refahı Depatmanı Sorumlusu Okan Özke; Akademideki bütün lisanslı oyuncuların refahı bize ait. Saha içerisindeki davranışları, saha dışındaki davranışlarını düzenlemek adına ekibimizle çalışıyoruz. Bu konuda sürekli toplantılar yapıyoruz. Bunların haricinde velilerimizle işbirliği halindeyiz. Bütün okulları ziyaret ediyoruz. Velilerimizle kurduğumuz Whrtspp ağımız var. Bunun yanında çocuklarımızın gelişimi açısından verdiğimiz İngilizce dersleri var. Donanımlı oyuncular yetiştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Double-Pass’ın departmanımızla ilgili çok büyük isteği var. Biz de bu istediği yerine getirmeye çalışıyoruz. 

SAKATLIKLAR ÇOCUK YAŞTA OLUYOR
Sağlık ve Performans Departmanı Yağış Piyale: Beslenme, uyku düzeni ve psikolojik performansları iyileştirmeye çalışıyoruz. 3 doktorumuz var. 1 spor hekimimiz psikoloğumuz ve diyetisyenlerimiz var. Biz sezon içerisinde her oyuncunun kaç tane antrenman kaçırdığını tespit edebiliyoruz. Genel istatistiklerimizle bütün sezon boyunca ki sakatlıkların sayısını belirliyoruz. Bilimsel yayınlar yapmak istiyoruz. Belli yaş aralıklarına çocuklar bazı sakatlıklara açık oluyorlar. Büyümenin pik yaptığı dönemi bularak koruyucu bir yöntem belirlemeye çalışıyoruz. Oyuncuları bu anlamda bilinçlendirmek istiyoruz. Sakatlıkların çoğu çocuk yaşlardaki bilinçsizliklerden kaynaklanıyor. 

SAKATLIK ÖNLEYİCİ TESTLER
Atletik Performans Antrenörü Ali Bulut: 4 sezon akademimizde çalıştım. Trabzonspor’da 5’inci sezonum. Avrupa standartlarında olan, buraya Avrupa’dan gelen Double-Pass firması da burayı gezdiği zaman burayı gözlemleyerek buranın Avrupa standartlarında olduğunu ifade ediyorlar. Bundan da çok mutlu oldular. Yaptığımız çalışmaları görünce biz de çok çok olduk. Sakatlık risklerini en düşük seviyeye getirmek bizim hedefimiz. 16 yaştan itibaren yüksek seviyeye hazırlamak bizim görevimiz. Haftalık programlar vererek sakatlıkları engellemeye çalışıyoruz. Sakatlık önleyici testlerimiz oluyor. Fiziki kapasiteleri geliştirme adına testlerimiz oluyor. Tamamlama antrenmanıyla gelişime odaklı çalışmalarla pekiştiriyoruz. 

Trabzonspor, Gaziantep FK Karşısında Muhteşem Geri Dönüşle Galip Geldi: 4-2 Trabzonspor, Gaziantep FK Karşısında Muhteşem Geri Dönüşle Galip Geldi: 4-2


8 BÖLGEDE SCOUT
Ayhan Alemdaroğlu Yetenek Kimliği ve Bünyeye Katma Sorumlusu: 8 tane bölgede scout ekibimiz var. Aylık ve haftalık raporları bize gönderiyor. Biz de raporları toplayıp oyuncuları değerlendiriyoruz. Alınabilecek oyuncu, takip edilecek oyuncu ve antrenmana çıkabilecek oyuncu olarak kategorilere ayırıyoruz. Genelde milli takım havuzunda olabilecek oyuncuyu tespit etmeye çalışıyoruz. 

A TAKIM İLE İSTİŞARE
A Takıma Geçiş ve Uyum Departmanı Sorumlusu Turgut Kural: Çok kolay bir şey değil adaletli olmak gerekiyor. Her türlü ilişkilerin içerisinde olmak gerekiyor. A takım teknik direktörüyle istişare halinde doğru kararı vermek durumundayız. A takıma geçişti bilgi ve birikimin önemli olduğunu düşünüyorum.  5 yıl önce profesyonel takımın yanına U19 takımını getirdiğimizde buna ‘devam’ konusunda hemfikir olduk. 1461 Trabzon ve Sebat Gençlikspor’a gönderdiğimiz oyuncuların her hafta takibini yapıyoruz. 4 haftalık periyotlarla A takım teknik ekibine raporluyoruz. 298 oyuncumuz var 1-2 tane oyuncuyu A takımda görmek istiyoruz.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT