Avusturya'da yaşayan ve Türk müziğinin önemli bir temsilcisi olan ünlü piyanist Nazlı Hacıalioğlu, Trabzonspor'un marşı olan "Biz Dar Sokaklarında"yı büyüleyici bir performansla yeniden sahneye taşıdı. Hacıalioğlu'nun, Sinema Senfoni Orkestrası eşliğindeki muhteşem performansı izleyicilere nefes kesen anlar yaşattı ve sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Kadınların Sosyal ve Ekonomik Güçlenmesi İçin Bir Adım: Mor Pazar Kadınların Sosyal ve Ekonomik Güçlenmesi İçin Bir Adım: Mor Pazar

Nazlı Hacıalioğlu Kimdir?

1993 yılında Ankara'da doğan Nazlı Hacıalioğlu, müzik tutkusuyla küçük yaşlardan itibaren piyano çalmaya başladı. Fazıl Say'ın da hocası olan Prof. Kamuran Gündemir'den aldığı eğitimle yeteneğini geliştiren Hacıalioğlu, Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde üniversite eğitimini tamamladı. Ayrıca Azerbaycan Devlet Sanatçısı Prof. Zöhrab Adıgüzelzade, Teymur Shamsiyev ve Emre Şen gibi ünlü müzisyenlerle çalışma fırsatı buldu.

Avusturya'da müzik eğitimine devam eden Hacıalioğlu, Innsbruck Mozarteum Konservatuarı'nın prestijli piyano bölümünde solistlik bölümünü birincilikle kazandı. Prof. Sebastian Euler'in öğrencisi olarak eğitimine devam eden sanatçı, Avusturya ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde konserler vererek başarılı bir kariyere imza atmaktadır. Halen Anton Bruckner Üniversitesi'nde Prof. Sven Birch'in öğrencisi olarak master yapmakta ve piyano dersleri vermekte olan Hacıalioğlu, müzik dünyasındaki etkinliğini sürdürmektedir.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak