Trabzonspor’un ilgisi ortada kaldı

Trabzonspor’da transfer döneminin son günlerine girilirken gündeme gelen isimlerden biri Oğuz Aydın olsa da oyuncunun dün gece Lyon karşısında oynanan maçta yaptığı asistin yanında çok iyi de bir futbol ortaya koyması transfer ihtimalini oldukça zayıflattı. Fatih Tekke’nin Alanyaspor döneminden öğrencisi olan ve genç teknik adamın uzun süredir kadrosunda görmek istediği milli oyuncu için bordo-mavililerin ilgisinin devam ettiği konuşuluyordu. Fenerbahçe’ye 6 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan Oğuz Aydın, sarı-lacivertli ekipte beklediği kadar düzenli forma şansı bulamadı. Kanat rotasyonunda yaşanan yoğun rekabet nedeniyle Oğuz’un geleceği yeniden tartışma konusuydu; ancak dün gece sürpriz bir gelişme yaşandı. Kerem Aktürkoğlu’nun yokluğunda, Dorgeles Nene yerine Oğuz ilk 11’de sahaya çıktı ve Oğuz maçın adamı seçildi.

Trabzonspor’da forvet operasyonu hızlandı: Mohamed Toure için resmi temas
Trabzonspor’da forvet operasyonu hızlandı: Mohamed Toure için resmi temas
İçeriği Görüntüle

Oğuz Aydın’ı yakından tanıyor

Fatih Tekke’nin geçen sezon devre arasında ve bu sezonun başında milli oyuncunun transferi için girişimde bulunulmasını istediği, ancak iki süreçte de olumlu sonuç alınamadığı ifade edilmişti. Trabzonspor’un özellikle yerli oyuncu rotasyonunu daha güçlü hale getirmek istediği dönemde Oğuz Aydın isminin yeniden gündeme gelmesi dikkat çekti. Transfer döneminin kapanmasına 10 günden az bir süre kala Fenerbahçe cephesinden gelen kulis bilgilerine göre bordo-mavililerin oyuncuya olan ilgisi tamamen sona ermiş değil; ancak dün geceki performans süreci bitme noktasına getirdi.

Şartların oluşması halinde alınabilir

Oğuz Aydın’ın hem sağ hem de sol kanatta görev yapabilmesi, yerli statüsünde bulunması ve Fatih Tekke’nin sistemine yabancı olmaması Trabzonspor açısından önemli avantajlar olarak görülüyor. Oğuz Aydın konusunda Fenerbahçe’nin tutumu belirleyici olacak, İsmail Kartal’ın Lyon karşısında ilk 11’de şans verdiği oyuncuyu bırakmaya niyetli olmayacağı kaydediliyor. Milli oyuncunun sarı-lacivertli kulüpteki geleceğinin netleşmesinin ardından Trabzonspor’un somut bir adım atıp atmayacağı ortaya çıkacak. Fatih Tekke’nin uzun süredir beğendiği eski öğrencisi için transfer döneminin son günlerinde her şeye rağmen yeni bir gelişme yaşanması da sürpriz olmayacak.

Muhabir: BİROL SANCAK