ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ ÖNCESİ TRABZONSPOR TARAFTARI UMUTLU
Trabzonspor, Süper Lig’in son haftalarında inişli çıkışlı bir grafik sergilese de gözünü Ziraat Türkiye Kupası finaline çevirdi. Finalde rakip Galatasaray. Taraftar ise hem gerçekçi hem de umut dolu. Taka Gazetesi’ne konuşan Trabzonspor taraftarları, Galatasaray’ın kadro gücünün üstünlüğünü kabul ederken, finaldeki atmosfer ve “inanç gücüyle” kupayı kazanacaklarını söylüyor.
“GALATASARAY FAVORİ AMA KUPAYI BİZ ALACAĞIZ”
Röportajlara katılan birçok taraftar, Galatasaray’ın mevcut kadrosunun Trabzonspor’dan daha güçlü olduğunu açıkça ifade etti. Taraftarlardan biri, “Objektif olmak gerekirse Galatasaray’ın kadrosu bizimkinden kat be kat daha iyi. Ama tarafsız sahada oynansa da bize her yer Trabzon. İnanç gücüyle kupayı alacağız” ifadelerini kullandı.
Bazı taraftarlar, Süper Lig’de oynanacak maçta Galatasaray’ın galip geleceğini düşünse de finalin farklı olacağını belirtiyor. Bu görüşe sahip bir taraftar ise “Ligde yeniliriz ama kupa bizim olacak. Kupayı alırız, bize bayram olur” diyerek duygularını dile getirdi.
“TRABZONSPOR EFSANELERİNİ UNUTMADIK”
Kimi taraftarlar geçmişten örnekler vererek takımın potansiyeline vurgu yaptı. “Trabzonspor, zamanında Liverpool’u dize getirdi. Bu kulüp her zaman zoru başardı” sözleriyle, inancını köklü geçmişle temellendiren taraftarlar, genç oyuncuların da sahada savaşacağını dile getiriyor.
“Hakemler hakkaniyetli olsun, gerisi gelir”
Taraftarlar ayrıca sezon boyunca hakem kararlarından mağdur olduklarını da ifade etti. Röportajlarda “Bu sezon 15-20 puanımız hakem hatalarıyla gitti. Adil bir yönetim olursa Galatasaray’ı eleyebiliriz” görüşü öne çıktı. Bir başka taraftar ise hakem hatalarının ötesinde takımın inancına dikkat çekerek “Trabzonspor taraftarından da ateş alır, gücünü toparlar” yorumunda bulundu.
“BİZE HER YER TRABZON” MESAJI GAZİANTEP’E TAŞINDI
Finalin Gaziantep Stadyumu’nda oynanacak olması da Trabzonspor taraftarını etkilemiyor. Röportajlarda defalarca tekrar eden “Bize her yer Trabzon” sözü, şehir ayrımı yapılmaksızın desteğin süreceğini gösteriyor.
SKOR TAHMİNLERİ DE GELDİ
Taraftarların bir kısmı skor tahmininde de bulundu. En dikkat çeken öngörülerden biri, “Kupayı 3-2 ya da 4-2 kazanırız” olurken, bazı taraftarlar “5-1 biter, kupayı alırız” şeklinde iddialı tahminlerde bulundu.
GÜÇ DENGESİNE RAĞMEN UMUT VAR
Galatasaray’ın güçlü kadrosu ve form durumu göz önünde bulundurulduğunda Trabzonspor’un işi kolay değil. Ancak taraftarın inancı, desteği ve futbolun sürprizlere açık yapısı, final maçını izlemeye değer kılıyor. Bordo-mavili taraftarlar için sonuç ne olursa olsun, takımın arkasında olmak en büyük zafer.