Müsabaka sonrası sahaya giren Trabzonspor taraftarına ilk saldıran Fenerbahçeli futbolculardan biri olan Osayi Samuel, Millî maç arasında Nijeryalı gazeteci Adepoju Samuel'e açıklamalarda bulunurken Nijeryalı oyuncunun ‘Silah’ açıklaması şaşkınlık yaratıyor. 

Osayi-Samuel "Bence maçı bitirmeleri gerekiyordu. Kalecimize bir cisimle vuruldu ve kanaması vardı, dakikalar sonra serbest vuruş oldu ve golü attılar, bu nasıl olabilir? Kendimizi savunmak zorunda kaldık çünkü bu çılgıncaydı" dedi.

Sakatlık Fırtına'yı Derinden Etkiledi; Trabzonspor Onlarsız Şimdi Ne Yapacak? Sakatlık Fırtına'yı Derinden Etkiledi; Trabzonspor Onlarsız Şimdi Ne Yapacak?

Nijeryalı futbolcu, "Oyuncular olarak karşılık vermekte haklıydık çünkü bu taraftarlardan bazılarının elinde silah vardı. Eğer oyuncularımızdan biri yaralanırsa, bu sadece kulüplerin değil, tüm ligin sorunu olur. Futbolcular kendilerini güvende hissetmedikleri ve zarar görebilecekleri bir yere gelmek istemezler. Sahaya atılan cisimler sadece Türkiye'de değil her yerde var, ancak aşırıya kaçıldığında hakem oyunu durdurmak zorunda" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe camiasının olayların yaşandığı süreçten itibaren sahaya giren taraftarların üzerinde bıçak ve şiş olduğu yönündeki açıklamalarına anlam verilemiyor. 

Emniyet kayıtlarının yanı sıra görüntülerde taraftarların üzerinde herhangi bir silah niteliği taşıyacak suç aletinin olmadığı görülüyor. Fenerbahçelilerin ısrarla bu yönde demeç vermelerindeki sebebin çok fazla ceza almamaları yönünde yorumlandı. Fenerbahçeli korumalar tarafından etkisiz hale getirilen Trabzonspor taraftarı konuk takım oyuncularına herhangi bir müdahalede bulunamamıştı. Yerde etkisiz halde bulunan taraftara önce Osayi Samuel yumruklu saldırıda bulunurken sonrasında ise Oosterwolde yerdeki taraftarın başına tekme atmıştı. Bu iki oyuncunun müdahalesinin ardından olaylar büyümüştü.

Muhabir: AYŞE SANCAK