Yıllardır vurgulanan öz kaynak düzeninin önemine dikkat çeken taraftar, Trabzonspor Tesisleri'nde yetişen genç futbolcu Arif Boşluk'a neden daha fazla şans verilmediğini sorguluyor. Genç yeteneklere cesaretle takımda yer verilmesi, kulübün geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Teknik ekibin genç futbolculara güvenmesi gerektiğini belirten eleştirilerde, Avcı'nın getirildiği günden bu yana oynattığı futbolun taraftarları memnun etmediği ifade ediliyor. Takımdaki düşüşün sorumluluğunun başta Abdullah Avcı olmak üzere teknik ekip tarafından üstlenilmesi talep ediliyor.

Eleştirilerde, Avcı'nın "geçiş futbolu" adını verdiği oyun tarzının Trabzonspor taraftarına anlatılamadığı ve tribünden de koparılamadığı belirtiliyor. Taraftar, Trabzonspor'un karakteristik oyun tarzına vurgu yaparak, rakibe önde baskı yapabilen, rakibi boğabilen bir futbolun benimsenmesi çağrısında bulunuyor.

Eleştirilerde, Avcı'nın radikal kararlar alması ve başta genç yetenekler olmak üzere cevval ve başarılı oyunculara takımda daha fazla şans vermesi gerektiği ifade ediliyor. Taraftar, yönetimin de sabrının bir yere kadar olduğunu belirterek, futbol takımındaki başıboşluğa dur demesi gerektiğini dile getiriyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak