Ancak son zamanlarda yaşanan bazı olumsuz gelişmeler, taraftarın desteğinin zayıflamasına neden oluyor. 

Özellikle bu akşam oynanacak olan Karadeniz derbisi için satılan bilet sayısının oldukça düşük olması, taraftarın takımlarına olan desteğinin azaldığını gösteriyor.

Trabzonspor, Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe'den sonra 3. sırada bulunuyor ve büyük hedeflere yürüyor. Ancak bu hedeflere ulaşmak için taraftarın da desteği gerekiyor. Şampiyonluk yolunda taraftarın tribünleri doldurması ve takıma moral vermesi büyük önem taşıyor.

Taraftarın az ilgi göstermesinin nedenlerinden biri ekonomik kriz olsa da, bir diğer önemli etken de Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın oynatmak istediği "geçiş oyunu sistemi"ne taraftarın alışamamış olmasıdır. Bu oyun sistemi, Avrupa'daki bazı büyük takımlar tarafından başarıyla uygulanıyor, ancak Trabzonspor'un bu sistemi benimseyip benimseyemediği tartışmalı bir konu haline geldi. Geçtiğimiz hafta Ankaragücü maçında sadece üç isabetli şut atabilen Trabzonspor'un, bu oyun sistemini daha etkili bir şekilde kullanması gerekiyor.

Taraftarlar, Trabzonspor'un büyük başarılarına tanıklık etmiş ve bu kulübü her zaman desteklemiştir. Bu nedenle, taraftarların takımlarına sahip çıkması, tribünleri doldurması ve coşkusuyla takıma moral vermesi gerekiyor. Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetiminin yanı sıra teknik ekip ve futbolcular da taraftarın desteğini bekliyor.

Trabzonspor taraftarı, geçmişte olduğu gibi şimdi de takımlarına sahip çıkmalı, Akyazı Stadyumu'nu doldurmalı ve göstermelidir ki, Trabzonspor her zaman büyük bir camia ve takım olarak varlığını sürdürecektir. Şampiyonluğa inanarak, birlik olup takımlarını desteklemek taraftarların görevidir. Başkan ve yönetim ellerinden geleni yapmaktadır, sıra taraftarda. Perşembe günü ellerinde bordo-mavili bayraklarla tribünlerde olun, Trabzonspor'u yalnız bırakmayın!
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak