Beşok’tan Şampiyonluğun Ardından Şaşırtan Ayrılık
Trabzonspor Basketbol Takımı’yla geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğu yaşayarak takımını Basketbol Süper Ligi’ne taşıyan başantrenör Faruk Beşok, sürpriz bir kararla görevinden ayrılmıştı. Ayrılığın ardından sessizliğini bozan Beşok, Genel Menajer Cömert Küce üzerinden yönetime ağır eleştirilerde bulundu.
Beşok, gelecek sezon için sözlü anlaşma sağladıklarını ve kendisine bu yönde güvence verildiğini, ancak 40 gün sonra kararın değiştirildiğini söyledi.
“Trabzonspor’la Anlaştım Diye Teklifleri Geri Çevirdim”
Başarılı antrenör yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Şampiyon bitirdiğimiz sezondan sonra, Trabzonspor’la yeni sezon için anlaşma sağladık. Hatta çevreme, başka kulüplerden gelen ilgilere rağmen, ‘Trabzonspor ile devam edeceğim’ dedim. Evimi bile boşaltmak istemediğimde, ‘Sakın yapma, seneye beraberiz’ diyen Cömert Küce’ydi.”
Beşok, bu sürecin ardından herhangi bir teklif alamamış olmasını maddi ve profesyonel anlamda ciddi bir kayıp olarak değerlendirdi.
“Başkanın Değil, Küce’nin Kararı Olduğuna İnanıyorum”
Yaşanan ayrılığın ardından, "başkan kararı" gerekçesinin öne sürüldüğünü dile getiren Beşok, bu ifadeye şüpheyle yaklaştığını belirtti:
“Genel menajerle tüm şartlarda anlaşmamıza rağmen böyle bir ayrılıkla karşılaşmak beni derinden üzdü. Küce, Selçuk Ernak’ın maçlarının bitmesinden bir gün sonra beni arayıp ‘Başkanın kararı’ dedi. Ancak ben, bu kararın sayın başkan Ertuğrul Doğan’a ait olduğuna asla inanmayacağım.”
Beşok, Ertuğrul Doğan’a olan saygısını koruduğunu, ancak Küce’nin bu süreci kendi tercihleri doğrultusunda yönlendirdiğini iddia etti.
“Trabzon’a Bakışım Değişmez, Ama Bu Yaklaşım Unutulmaz”
Her şeye rağmen Trabzonspor’a ve şehre olan sevgisinin değişmeyeceğini ifade eden Beşok, şu ifadelerle açıklamasını noktaladı:
“Yaşananlar ne kadar tatsız olursa olsun, Trabzon’a ve bu şehrin insanına bakışım değişmez. Ancak kişisel bir tercih olarak alınan bu kararın, bu şekilde sunulması beni hayal kırıklığına uğrattı.”
Beşok’un açıklamaları, bordo-mavili camiada yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu. Gözler şimdi Trabzonspor cephesinden gelecek olası bir yanıt ya da açıklamaya çevrildi.