Trabzonspor macerasında umduğunu bulamayan Umut Bozok umudunu yitirmedi Trabzonspor macerasında umduğunu bulamayan Umut Bozok umudunu yitirmedi

Ayrıca, Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat, sportmenliğe aykırı hareketten 36. madde ve kavgadan da 45. maddeye göre tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi. Fenerbahçe'nin kulüp personelleri Kürşat Çiftlik ve Ozan Özkan da kavgadan dolayı 45. maddeye göre disipline sevk edildi. Ancak, yapılan sevklerin cezalarının 1'er maçla sınırlı kalabileceği belirtildi.

TFF Hukuk Müşavirliği'nin Fenerbahçeli futbolcuların ceza almaması adına sevkleri "kavga" başlığı altında yapması, Trabzonspor camiasında tepkiyle karşılandı. Bu durum, 44. maddenin saldırıya ilişkin sevkler için kullanılması gerektiği düşüncesiyle çeliştiği şeklinde yorumlandı.

Müsabaka sonrasında yaşanan olaylarda, Fenerbahçeli oyuncuların galibiyeti kutlarken taraftarları tahrik etmeye çalışması, sahaya giren bir taraftarın etkisiz hale getirilmesi ve sonrasında Osayi Samuel ve Oosterwolde'nin taraftara karışması gibi çeşitli olaylar yaşanmıştı. Bu durum, saha içinde ve çevresinde tansiyonun yükselmesine neden olmuştu.

Muhabir: AYTEKİN AKAY