Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in girişimiyle Meydan Parkı’nda dev ekran kurulması için karar alındı. Taraftarlar burada maç keyfini hep beraber yaşayacak. Trabzonspor’un kupayı alması durumunda Meydan Parkı’nda kutlamalar yapılacak. Bu organizasyonla birlikte taraftarlara maç izleme ve coşku dolu anlar yaşama fırsatı sunulacak.

GÖZ AÇTIRMIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Selim'e bağlı Zabıta Dairesi Başkanlığı bu hafta itibariyle denetimlere başladı. Turizm sezonunun etkisini hissetmeye başladığımız bu günlerde şehrin kalbi olan ve insan sirkülasyonunun yoğun olduğu "Meydan" bölgesinde ki işletmelere gerekli denetimler yapıldı. Özellikle restoran ve cafelerle ilgili yapılan incelemelerde 5 işletmede ruhsatsız faaliyet yapıldığı, 4 işletmede fiyat tarifesinin asılmadığı tespit edildi. Yapılan incelemelerde hem vatandaşın hem şehre gelen turistlerin mağdur edilmemesi için gerekli denetimlerin ve kontrollerin sürekli yapılacağının altı çizildi.

ÇANKAYA’DAN ÜCRET TALEBİ

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Mustafa Çankaya, büyükşehir belediyesi uhdesinde bulunan TRAPARK ücretlerine yapılan zamların geri çekilmesini talep etti. Çankaya, Trabzon’un komşu ili Rize’de şehir içi trafiği rahatlatmak için sahil bandındaki otoparkların günlük ücretinin 15 TL olduğuna vurgu yaparak, Trabzon’daki ücretlerin yeniden değerlendirilmesini istedi.

MUMCU’NUN ARTILARI

Sezgi̇n Mumcux

AK Parti kongreleri öncesi gözler mevcut il başkanlarının yeniden aday olup olmayacağı noktasında. Rize AK Parti İl Başkanı istifasından sonra AK Parti Artvin İl Başkanın da istifa etmesi bekleniyor. Bölgemizde mevcut konumunu koruyacak il başkanı olarak AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu öne çıkıyor. Mumcu mütevazi kişiliği-saygınlığı ve başkanlık makamına zarar verecek bir pozisyon içinde olmaması ile öne çıkıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim başarısı ve başarısızlıktan öte önüne gelen anketleri değerlendirerek istikrar ve güven veren il başkanları ve kadroları ile yola devam edilmesini istiyor. Erdoğan’ın Trabzon’da birlik ve beraberliğin bozulmaması adına seçimli bir kongreden daha ziyade tek listeye yola devam eğilimi var. AK Parti’nin Trabzon’da mevcut İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ile devam edilmesi bekleniyor

Trabzon Havalimanı Dış Hatlar Terminali ve CİP Salonunda İnşaat Çalışmaları Hızla Devam Ediyor Trabzon Havalimanı Dış Hatlar Terminali ve CİP Salonunda İnşaat Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

BAŞKAN AYAR HER YERDE

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar vatandaşlarla olan uyumu ve diyaloğu bozmayan sivil toplum kuruluşlarını sık-sık ziyaret ederken, açılışlarda da yerini almaya devam ediyor. Önceki gün Trabzon İl Kültür Müdürlüğünde gerçekleşen yöresel ürün lezzetleri ve ürün stantları açılışına katılan Ömer Ayar Trabzon’un tanıtımı-gelişimi ve markalaşması noktasında atılacak her adıma destek olma noktasında üzerine düşen ne varsa yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. 21 - 27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası Kutlamaları programının önemine değinen Ömer Ayar Trabzon mutfağının her yönden büyük bir lezzet ve çeşitliğe sahip olduğunu dile getirdi.

TAPUDA REKOR HACİZ DÖNEMİ!

Konut sahipliği oranı giderek düşerken e-haciz uygulanan tapu sayısı da rekor seviyeye ulaştı. Giderek derinleşen ve milyonlarca kişiyi yoksulluğa mahkûm eden ekonomik kriz, yurttaş için artık katlanılamaz hal aldı. Borcunu ödeyemeyen yurttaş sayısı Türkiye'deki ekonomik krizin yakıcı etkisini gözler önüne sererken Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün verileri ise korkunç tabloya ayna tuttu. 2023 yılında tapular üzerinde uygulanan e-haciz sayısının 6 milyonu aştığı öğrenildi. Müdürlüğün, 2020, 2021, 2022 ve 2023 yıllarına yönelik e-haciz verileri ise dikkati çekti. Resmi verilere göre, 2020 yılında tapular üzerinde toplam 3 milyon 737 bin 827 adet haciz tesisi gerçekleştirilirken bu sayı 2021 yılında yüzde 45 artarak 5 milyon 431 bin 29’a ulaştı. 2022 yılında tapular üzerinde uygulanan e-haciz sayısı ise 5 milyon 572 bin 805 olarak kayıtlara geçti.

HACIKASIM KAVŞAĞI!

Trabzon’da trafiği en sıkıntılı en sorunlu yerlerden biri Hacıkasım Mevki. Özellikle yağışlı havalarda dört yol kavşağı hem yaya için hem de araçlar için büyük tehlike oluşturuyor. Sık-sık kazaların yaşandığı bu kavşakta önlemlerin alınması gerek. Işıklara dikkat etmeyen sürücüler ve vatandaşlar kazalara davetiye çıkarıyor ne yazık ki. Bu arada Trabzon’da okul önlerinde okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik kontrolleri olsun lütfen. Araç sürücüleri kural filan dinlemiyor. Okul önlerinde hiç değilse biraz vicdanlı olun. Kurallar uymayanlara en ağır yaptırımlar uygulanmalı.

KADINA VERİLEN HER DESTEK KARŞILIK GÖRÜR

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, 21-27 Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında coğrafi işaretli ürünlerin ve yöresel mutfağın tanıtıldığı bir program düzenlendi. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın da katıldığı program oldukça güzeldi. Trabzon Eğitim ve İstihdam Araştırma Derneği ve İpekyolu Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Kastan yöresel mutfakların şehirlerin vizyonu ve misyonu için oldukça önemli olduğunu vurgulayarak kadınlara gereken destek verildiğinde başta turizm olmak üzere yaşamın her alanında bunun pozitif karşılığını görmek mümkün olur dedi. Mardinli Bahar Kastan uzun yıllardır Trabzon’da bir-birinden güzel etkinliklere imza atıyor kadınların istihdamı el sanatlarının gelişimi ve atölyeler açılmasında ön ayak oluyor

EMİROĞLU ANKARA’DA

Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Hakkı Emiroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu makamında ziyaret ederek cemiyete yer tahsisi konusunda desteklerini istedi.

Editör: Birol Sancak