Trabzonspor'da Paul Onuachu'nun bonservisini alamama ihtimali göz önünde bulundurularak, kulüp transfer çalışmalarında alternatif planlarını devreye soktu. Southampton'ın yüksek bonservis bedeli talebi üzerine transfer zora giren Onuachu için, yönetim Genk'in genç golcüsü Tolu Arokodare'yi radarına aldı.

Nijeryalı futbolcunun transferinde yaşanan zorluklar neticesinde, Trabzonspor yönetimi alternatif isimler arayışına girdi. Bu doğrultuda, Genk'in forveti olan Tolu Arokodare'nin ismi öne çıktı. Karadeniz ekibinin scout ekibi tarafından keşfedilen genç golcü, teknik direktör Abdullah Avcı tarafından da onay aldı.

Trabzonspor, Yeni Transferi İçin İmza Töreni Düzenledi! 15 numaralı formayı giyecek Trabzonspor, Yeni Transferi İçin İmza Töreni Düzenledi! 15 numaralı formayı giyecek

Sözleşmesi 2027 yılına kadar devam eden ve piyasa değeri 4 milyon Euro olan Arokodare, bu sezon 48 maçta 14 gol ve 3 asistlik performansıyla dikkat çekti. Nijeryalı santrforun uzun boylu yapısı ve golcü özellikleri, Trabzonspor'un dikkatini çeken önemli özellikler arasında.

1.97 metre boyundaki genç oyuncu, aynı zamanda Paul Onuachu'nun da forma giydiği Genk takımında oynamaktadır.

Muhabir: AYTEKİN AKAY