Süper Lig’in ilk haftasında Trabzonspor, Kocaelispor’u sahasında ağırladı. Bordo-mavililer sahadan galibiyetle ayrılsa da maçın hakemi Çağdaş Altay’ın kararları büyük tepki topladı. Geçen sezon da Trabzonspor’un kritik maçlarında tartışmalı kararlarıyla gündeme gelen Altay, bu kez de sahada verdiği ve vermediği düdüklerle eleştirilerin hedefi oldu.

Tartışmalı Kararlar Maçın Önüne Geçti

İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimindeki MHK Süper Lig’de Trabzonspor’a karşı olan yoketme projesine kaldığı yerden devam ediyor. Geçen sezon Sipay Bodrum maçında gözünün önündeki Zubkov’a yapılan penaltıyı VAR’dan izleyip veren, uzatmada Cihan’ın yaptığı harekete önce penaltı diyerek gidip VAR’dan iptal etmek durumunda kalan hakem Çağdaş Altay dün gece Kocaelspor maçında çağdışı bir maç yöneterek rakibe net kırmızı kartı çıkarmazken maçın 2. yarısında Olaigbe’nin ikili sıkıştırma ile yerde kalmasına penaltı vermediği gibi VAR’daki Özgür Yankaya’da monitere çağırmayarak üzerine düşen görevi yaptı.

Hakem rakibi cesaretlendirdi

Geçtiğimiz sezon hakem kararları açısından en karanlık sezonunu yaşayan ve Avrupa Kupaları’na gidemeyen Bordo-Mavililer bu sezon da üstelik bir iç saha maçında berbat bir hakem performansı ile karşı karşıya kaldı. Maçın maçında Nwakaeme’ye oyunun kontrolünü eline almak için yoktan bir sarı kart çıkaran Çağdaş Altay, Appindangoyé’nin Onuachu’nun aşil tendonuna yaptığı müdahalede bırakın kırmızıyı sarı bile vermeyerek oyuncuya ve rakibe cesaret aşıladı.

Fatih Tekke’ye Eleştiri: “Trabzonspor’u Anadolu Takımı Gibi Oynattı”
Fatih Tekke’ye Eleştiri: “Trabzonspor’u Anadolu Takımı Gibi Oynattı”
İçeriği Görüntüle

Yönetim yol yakından tedbir almalı

Olaigbe’nin makaslanarak ve arkadaş şarzla düşürülmesine de seyirci kalan Altay’a VAR’dan bir uyarı gelmedi. Trabzonspor kurmayları yönetime çağrıda bulunarak Başkan Doğan’ın TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu ziyaret ettiği bu süreçte erken tedbir alarak lig içerisinde geçen yıl olduğu gibi hakem katliamlarına maruz kalmak istemiyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN